Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Nissan Motor Co. και της LG Philips LCD Co., μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου, στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων, σε συνδυασμό με την αναρρίχηση του δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτή στις ΗΠΑ, στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών.

«Η πτώση της τιμής του πετρελαίου, ανακούφισε κάπως, για τη μείωση της ζήτησης των καταναλωτών», ανέφερε ο Choi Chang Hoon, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 500 εκατ. δολ. σε μετοχές, με την Woori Asset Management Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας: «Η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ είναι ακόμη ισχυρή, κάτι θετικό, για τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωσε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 99,52 μονάδες, στις 12:15' μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης των μετοχών ενεργείας, που περιλαμβάνει μετοχές εταιρειών παραγωγής πετρελαιοειδών, όπως της Woodside Petroleum Ltd., σημείωσε τη μεγαλύτερη υποχώρηση από οποιονδήποτε άλλο κλαδικό δείκτη, μεταξύ των 10 που απαρτίζουν τον MSCI.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, κέρδιζε 0,6%, φθάνοντας τις 11.583,29 μονάδες. Οι μετοχές της Canon Inc. οδηγούσαν την άνοδο, μεταξύ των μετοχών των εξαγωγικών εταιρειών, καθώς το δολάριο υπερέβη τα 110 γιέν, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2004, αυξάνοντας την αξία των εταιρικών κερδών στο εξωτερικό, που πραγματοποιούνται σε γιέν. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, την Ταϊβάν, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.

Ο Standard & Poor's 500 Index, κέρδισε χθες ποσοστό 0,9%, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ράλι μέσα σε πέντε εβδομάδες. Περισσότερες από τέσσερις μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, για κάθε μία που σημείωνε απώλειες στο New York Stock Exchange (NYSE), καταγράφοντας την υψηλότερη άνοδο από τις 18 Μαΐου.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας, μετά την πτώση του, περισσότερο από δύο δολάρια το βαρέλι, χθες. Το πετρέλαιο για τα συμβόλαια Αυγούστου, προσφάτως διαπραγματεύθηκε στα 58,28 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές - μετά τη συνεδρίαση - συναλλαγές, στη Ν. Υόρκη. Η μείωση των τιμών του πετρελαίου από τα επίπεδα ρεκόρ, αυξάνει την ζήτηση στο εξωτερικό και βοηθά τις ιαπωνικές εξαγωγές και την παραγωγή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα