ABN Amro: Aνοίγει νέα καταστήματα στην Ασία για πιστωτικές κάρτες

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 10:12

ΣΧΕΔΙΑ, ανάπτυξής της στην Ασία, με την ίδρυση περισσοτέρων καταστημάτων στην Κίνα και την Ινδία, προκειμένου να αξιοποιήσει την αύξηση της ζήτησης, για πιστωτικές κάρτες, σε συνδυασμό με την παροχή επενδυτικών συμβουλών, κάνει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, ABN Amro Holding NV.

Η τράπεζα, σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων της στην Κίνα σε 20, μέσα σε δύο χρόνια, από τρία που έχει σήμερα και να αυξήσει τα καταστήματά της στην Ινδία κατά 43%, στα 30 σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τον επικεφαλής των νέων αγορών της ABN Amro, Lex Kloosterman, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αμστερνταμ.

Η ABN Amro προσπαθεί να καλύψει την ανάπτυξη στο εξωτερικό, καθώς τα έσοδα και τα κέρδη στην κύρια αγορά δραστηριότητάς της, συρρικνώνονται. Η ανάπτυξη των εσόδων από τον κλάδο των οικονομικών υπηρεσιών στην Ινδία και την Κίνα, θα είναι υπερδιπλάσια της αντίστοιχης στην Β. Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη, όπου τα έσοδα μάλλον θα αναπτυχθούν κατά 5,5%, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο, για τη στρατηγική, από την εταιρεία συμβούλων, Mercer Oliver Wyman.

Επίσης, η ολλανδική τράπεζα, επιδιώκει να κερδίσει περισσότερες εργασίες στην ιδιωτική τραπεζική στην Ασία, καθώς η άνοδος της οικονομικής ανάπτυξης τονώνει τις καταθέσεις των νοικοκυριών. Το τμήμα των νέων αγορών της ABN Amro, σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των πελατών που έχει στην περιφέρεια, σε περίπου 100.000 δολ. για επενδύσεις, στα 75.000 φέτος από 30.000 στα τέλη του Μαΐου, σύμφωνα με τον Kloosterman.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα