Morgan Stanley: «Φλερτάρει» τη θέση του CEO o John Mack

Επιδιώκοντας την υποστήριξη των πρώην στελεχών της φίρμας, σύμφωνα με το Bloomberg
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 12:20

Ο John Mack, ο οποίος διαπραγματεύεται την επιστροφή του, στην Morgan Stanley, ως εκτελεστικός της διευθυντής, ενδέχεται να κερδίσει την θέση, με την υποστήριξη των πρώην στελεχών της εταιρείας, που οδήγησαν στην απομάκρυνση του σημερινού επικεφαλής της φίρμας, Philip Purcell.

Ολη την περασμένη εβδομάδα, ο John Mack, την πέρασε μιλώντας με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής φίρμας στον κόσμο, όπου πέρασε 29 χρόνια, μέχρι που έχασε τη δουλειά του το 2001, μετά την πίεση,. που του ασκήθηκε από τον Purcell

Οι «απόφοιτοι» της Morgan Stanley, γνωστοί και ως «Ομάδα των Οκτώ», πιθανώς να υποστηρίξουν τον Mack, ηλικίας 60 ετών, επειδή ενδέχεται να φέρει πίσω στην εταιρεία στελέχη που έφυγαν, όταν ο Purcell αναδιοργάνωσε πλήρως τη διοίκησή της, πριν από τρεις μήνες, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

O Mack, πλησίασε τον Vikram Pandit, 48 ετών, ο οποίος επέβλεπε τις συναλλαγές και το τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής, πριν από την παραίτησή του τον Μάρτιο και τον Joseph Perella, 63 ετών, υψηλόβαθμο τραπεζίτη, ο οποίος αποχώρησε τον Απρίλιο, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Ολη την περασμένη εβδομάδα, ο Mack την πέρασε μιλώντας με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής φίρμας στον κόσμο, όπου πέρασε 29 χρόνια, μέχρι που έχασε τη δουλειά του το 2001, μετά την πίεση, που του ασκήθηκε από τον Purcell. Ο ίδιος χρειάζεται την υποστήριξη των οκτώ πρώην στελεχών της Morgan Stanley, επειδή η εκστρατεία απομάκρυνσης του ηλικίας 61 ετών, Purcell, που έφθασε στα ύψη, στις 13 Ιουνίου, ήταν δική τους.

«Η Ομάδα των Οκτώ», η οποία περιλαμβάνει τον πρώην πρόεδρο της Morgan Stanley, S. Parker Gilbert και τον επίσης πρώην πρόεδρο Robert G. Scott, άσκησε κριτική στον Purcell για «πνίξιμο» των κερδών και πρόκληση βλάβης, στην μετοχή της εταιρείας. Επιπλέον, μαζί με τον Pandit και Perella, η ομάδα θέλει ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της Morgan Stanley, να επαναπροσλάβει τον πρώην πρόεδρο Stephan Newshouse, 58 ετών, τον John Havens, 48 ετών, τον πρώην επικεφαλής των χρηματιστηριακών συναλλαγών και τον πρώην υπεύθυνο της επενδυτικής τραπεζικής Terry Meguid, 49 ετών.

Ο Andrew Merrill, εκπρόσωπος της «Ομάδας των Οκτώ» και ο Mark Lake, εκπρόσωπος της Morgan Stanley, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Το ίδιο έκαναν και οι εκπρόσωποι του Perella, ενώ οι Havens, Meguid και Newhouse, δεν βρέθηκαν για να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε το δεύτερο τρίμηνο μείωση 24% των καθαρών της κερδών, τη μεγαλύτερη, σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας, βρίσκεται φέτος 4% χαμηλότερα, σε σύγκριση με την άνοδο 11% των 12 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Amex Securities Broker/Dealer Index, ο οποίος χθες υποχώρησε κατά 3 σεντς, φθάνοντας στα 53,02 δολ. στο New York Stock Exchange.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα