Vale: Σε επίπεδα ρεκόρ οι τιμές σιδηρομεταλλεύματος τη διετία

Σύμφωνα με την Credit Suisse First Boston που επισκέφθηκε μεταλλεία στην Βραζιλία
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 12:39

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ, θα διατηρηθούν την επόμενη διετία, οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος, καθώς προβλέπεται η συνέχιση της αύξησης της ζήτησης, από τις χαλυβουργίες στην Κίνα, τη μεγαλύτερη καταναλώτρια του κράματος, σύμφωνα με την Credit Suisse First Boston, επικαλούμενη την εταιρεία Cia. Vale do Rio Doce, της Βραζιλίας.

Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος, αυξήθηκαν κατά 71,5% τον Απρίλιο – επίπεδα ρεκόρ – καθώς η Κίνα, χρειάστηκε περισσότερο ατσάλι, για να παράγει αυτοκίνητα, να χτίσει σπίτια και να κατασκευάσει ηλεκτρικές οικιακές συσκευές.

Ενα έλλειμμα στις προμήθειες, ενδέχεται να διατηρηθεί μέχρι το 2010, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή φίρμα, μετά την επίσκεψή της στο Tubarao, το λιμάνι και ορυχείο στη Βραζιλία, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Vale, που εδρεύει στο Ρίο ντε Τζανέϊρο, τη μεγαλύτερη εξαγωγό για την παραγωγή της πρώτης ύλης.

Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος, αυξήθηκαν κατά 71,5% τον Απρίλιο – επίπεδα ρεκόρ – καθώς η Κίνα, χρειάστηκε περισσότερο ατσάλι, για να παράγει αυτοκίνητα, να χτίσει σπίτια και να κατασκευάσει ηλεκτρικές οικιακές συσκευές. Οι υψηλές τιμές, βοήθησαν στην αύξηση των κερδών της Vale, αλλά και των ανταγωνιστριών της, Rio Tinto Group και BHP Billiton. Οι τρεις εταιρείες, οι οποίες φορτώνουν το 75% του σιδηρομεταλλεύματος, παγκοσμίως, δαπανούν συνολικά το συνδυασμένο ποσόν των 8,5 δισ. δολ. σε μεταλλεία και σιδηροδρόμους, προκειμένου να αυξήσουν τις προμήθειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα