Nissan: Ηγέτιδα στην αύξηση της παραγωγής 4,4% στην Ιαπωνία τον Μάϊο

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005 11:43

ΤΗΝ αύξηση, κατά 4,4% της παραγωγής αυτοκίνητων στη Ιαπωνία, τον περασμένο μήνα, καθώς λανσάρισαν νέα μοντέλα και βελτίωσαν άλλα, στην εγχώρια αγορά, οδήγησαν Nissan Motor Co. και Honda Motor Co., η δεύτερη και η τρίτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, αντιστοίχως.

Η εσωτερική παραγωγή από τις 12 αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας, αυξήθηκε για πέμπτο μήνα, στα 786.946 οχήματα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση Japan Automobile Manufacturers Association. Οι εξαγωγές από την Ιαπωνία, υποχώρησαν για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες, κατά 0,7%, φθάνοντας στα 375.647 οχήματα, σύμφωνα με την Ενωση.

Nissan και Honda Motor Co., αύξησαν την παραγωγή τους στο εσωτερικό της χώρας, κατά 12% η κάθε μία τον Μάϊο, μετά την παρουσίαση νέων και την βελτίωση παλαιοτέρων μοντέλων τους, σύμφωνα με χθεσινή τους ανακοίνωση. Τον περασμένο μήνα, η Nissan παρουσίασε το μίνι βαν, Serena και η Honda, άρχισε να πουλά τη βελτιωμένη έκδοση του δικού της μίνι βαν, Stepwagon.

«Η όρεξη, για νέα μοντέλα στην Ιαπωνία, είναι ισχυρή και αντισταθμίζει τη μείωση των εξαγωγών», ανέφερε ο Nobuyuki Takahashi, εκπρόσωπος της Ενωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, σε σημερινή του συνέντευξη στο Τόκυο.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 7,5%, φθάνοντας στα 425.048 οχήματα τον Μάϊο, όπως είπε η Ενωση. Η εσωτερική παραγωγή του Honda Stepwagon και άλλων επιβατικών αυτοκινήτων, με κινητήρα 2.0 λίτρων ή μεγαλύτερο, αυξήθηκε 2,4%, φθάνοντας στα 297.527 οχήματα τον Μάϊο. Ο όγκος των πωλήσεων θεωρείται ρεκόρ για τον μήνα.

Φορτηγά

Η Isuzu Motors Ltd., η Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corp. και η Nissan Diesel Motor Co., ανακοίνωσαν σήμερα την εσωτερική παραγωγή τους. Οι υπόλοιπες εννέα εταιρείες, ανακοίνωσαν τα δικά τους στοιχεία, χθες.

Η εσωτερική παραγωγή της Isuzu, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας φορτηγών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, υποχώρησε 0,9%, στα 13.239 οχήματα, τον Μάϊο. Οι εξαγωγές της από την Ιαπωνία, μειώθηκαν 4,3%, φθάνοντας στα 8.032 οχήματα.

Η Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corp., η οποία κατά το 85%, ανήκει στην DaimlerChrysler AG, παρήγαγε 8.810 οχήματα, 4,3% περισσότερα. Οι εξαγωγές της αυξήθηκαν 31%, φθάνοντας στα 4.339 οχήματα. Η παραγωγή της Nissan Diesel Motor Co., μειώθηκαν 6,1%, φθάνοντας στα 3.041 οχήματα, τη στιγμή που οι εξαγωγές της υποχώρησαν κατά 12% στα 1.647 οχήματα.

Οι μετοχές της Toyota, σημείωσαν άνοδο 1,3%, φθάνοντας στα 3.970 γιέν η μία, στις 3 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο. Οι μετοχές της Nissan, κέρδισαν 0,6% φθάνοντας στα 1.098 γιέν η μία και της Isuzu, σημείωσαν αύξηση 1%, φθάνοντας στα 298 γιέν η μία. Απώλειες 1,1%, σημείωσαν οι μετοχές της Nissan Diesel, φθάνοντας στα 437 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα