Στη Βουλή το ν/σ για θέματα Εμπορίου 5-28 Ιουλίου

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005 15:07

Στο Α’ θερινό τμήμα της Βουλής (5-28 Ιουλίου) θα συζητηθεί το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τα θέματα Εμπορίου, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου.

Σε ό,τι αφορά το φλέγον ζήτημα του ωραρίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι δεν υπήρξε μέχρι σήμερα πειστικό επιχείρημα για τη μη διεύρυνση και καθιέρωση εθνικού ωραρίου, συνεπώς δεν υφίσταται θέμα υποχώρησης της κυβέρνησης για το θέμα.

Στον σκεπτικισμό που υπάρχει αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων που απασχολούνται στον κλάδο (π.χ αύξηση των ωρών εργασίας χωρίς την καταβολή υπερωριών κλπ.), ο κ. Παπαθανασίου έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Απασχόλησης προκειμένου να ενταθούν οι έλεγχοι και κάλεσε τους εργαζόμενους να μη διστάσουν να καταγγείλουν τα φαινόμενα καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας.

«Πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή των νόμων και η τιμωρία των παραβατών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Παπαθανασίου, η αγορανομική διάταξη για τα φάρμακα θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, ενώ το νομοσχέδιο για το εμπορικό μητρώο και την επιμελητηριακή νομοθεσία θα κατατεθεί στο Β’ θερινό τμήμα της Βουλής τον Αύγουστο. Επισημαίνεται άκομη ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο έλεγχος των ασφαλιστικών εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα