Γαλλία: Η κρίση αναφορικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έλαβε τέλος

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016 19:34
UPD:19:36
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Το λέω με ξεκάθαρο τρόπο ότι η ελληνική κρίση, δηλαδή το ζήτημα που τίθεται εδώ και 2-3 χρόνια αναφορικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, έλαβε τέλος και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο», είπε ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος .

του Νίκου Μπέλλου

H ελληνική κρίση και το ζήτημα που τίθεται εδω και 2 - 3 χρόνια αναφορικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, έλαβε τέλος. Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ, με αφορμή ενημέρωση που έκανε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας του, ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν για τις αποφάσεις στο Eurogroup.

«Το λέω με ξεκάθαρο τρόπο ότι η ελληνική κρίση, δηλαδή το ζήτημα που τίθεται εδώ και 2-3 χρόνια αναφορικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, έλαβε τέλος και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο», είπε.

Οι θέσεις της Γαλλίας, τις οποίες υπερασπίστηκε από την αρχή αυτού του ζητήματος, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, καθώς και οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες κατέληξαν σε μια συμφωνία εν μέσω μιας ατμόσφαιρας που διπλωματικά χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά ήρεμη και θετική, ανέφερε.

«Είναι δύο χρόνια, όλοι θα το θυμόμαστε, που το ζήτημα τίθεται συνεχώς και με πολλές ευκαιρίες, χθες το βράδυ, έγινε σαφές, με αυτή τη συμφωνία το γεγονός ότι αυτή η κρίση με την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, έλαβε τέλος», τόνισε.

Καταλήγοντας, ο κ. Λε Φολ υπογράμμισε ότι «αυτό που συνέβη χθες συμφωνεί με τις θέσεις της Γαλλίας. Την ίδια στιγμή πρέπει να χαιρετίσουμε τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού της».  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα