Energean Oil: Σχέδιο εκμετάλλευσης του κοιτάσματος υδρογονανθράκων στο Κατάκολο Ηλείας

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 13:40
UPD:13:42
energean.com

Φωτογραφία αρχείου.

Στην εκπόνηση σχεδίου εκμετάλλευσης για το κοίτασμα υδρογονανθράκων στο Κατάκολο Ηλείας προχωράει η Energean Oil & Gas, φιλοδοξώντας να υλοποιήσει επενδύσεις, συνολικής αξίας άνω των 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα βασικά σημεία του σχεδίου, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώθηκε στον Πύργο, προβλέπεται η υλοποίηση οριζόντιας γεώτρησης από τη στεριά, από θέση δίπλα από τον χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού του Πύργου στην περιοχή του Κατακόλου.

Η γεώτρηση, η οποία σχεδιάζεται για το χειμώνα του 2017, αφού  φτάσει σε βάθος περίπου 500 μέτρων στη συνέχεια, θα κατευθυνθεί πλάγια και θα εισέλθει στο διαπιστωμένο κοίτασμα σε βάθος 2.600μ και σε απόσταση 3,5 χλμ. από την ακτή, χωρίς να έλθει σε επαφή με τον βυθό και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Πρόκειται, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, για μέθοδο που έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα η Energean, τόσο στο κοίτασμα Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας, όσο και στην περιοχή Magawish της Αιγύπτου, μόλις δύο χιλιόμετρα πίσω από το πολύ γνωστό τουριστικό θέρετρο El Gouna.

Το σχέδιο εκμετάλλευσης πρόκειται να υποβληθεί προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Από την πλήρη ανάπτυξη του κοιτάσματος, εκτιμάται ότι θα προκύψουν 60 έως 70 άμεσες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα προέλθουν κυρίως από το τοπικό δυναμικό.

Με άξονα τη συγκεκριμένη δραστηριότητα θα απασχοληθεί έμμεσα τριπλάσιος αριθμός πολιτών, όπως συμβαίνει διεθνώς και έχει αποδειχθεί στην περίπτωση τις εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Πρίνου στην περιοχή της Καβάλας. Η πλήρης ανάπτυξης του κοιτάσματος συνεπάγεται επένδυση της τάξης των 60 - 65 εκατ. ευρώ.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα