ΓΕΝΟΠ: Στα 2,7 δισ. τα χρέη στη ΔΕΗ

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 10:10
UPD:10:12
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Από την έντυπη έκδοση

Στρατηγικής σημασίας για το μέλλον της ΔΕΗ, όπως το είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα ο επικεφαλής της Μ. Παναγιωτάκης, εξακολουθεί να παραμένει το θέμα των ανεξόφλητων λογαριασμών, το οποίο επιδεινώνεται διαρκώς, ξεπερνώντας πια τα 2,7 δισ., βάσει των εκτιμήσεων της ΓΕΝΟΠ.

Ιδιαίτερα προβληματίζει το γεγονός ότι από τα τέλη του 2015 και μέσα σε τρεις μήνες αυξήθηκαν στα 2,5 δισ. από τα 2,3, για να «σκαρφαλώσουν» ακόμη πιο γρήγορα άλλο τόσο (200 εκατ.), ήτοι +8% σε διάστημα δύο μηνών αυτή τη φορά. Την ίδια ώρα, ο ΔΕΔΔΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο ευρύ κοινό, με αφορμή νέα κρούσματα εξαπάτησης καταναλωτών από άτομα τα οποία προφασίζονται την ιδιότητα του «τεχνικού» και προτείνουν -κυρίως σε επαγγελματίες- να προχωρήσουν σε παράνομες επεμβάσεις στους μετρητές ηλεκτρικής, με στόχο τη μειωμένη εγγραφή των καταναλώσεων.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το πρόβλημα των ποσών που χρωστούν πελάτες της ΔΕΗ στην επιχείρηση, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στη Βουλή, στο περιθώριο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, ανέφερε ότι με δεδομένη την εικόνα των μεγεθών της εταιρείας αλλά και με τις προωθούμενες αλλαγές (απόσχιση ΑΔΜΗΕ, δημοπρασίες ΝΟΜΕ σε χαμηλές τιμές κάτω από το πλήρες κόστος) «σε λίγο θα παρακαλάμε η ΔΕΗ να είχε πουληθεί...». Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ποσά των ανεξόφλητων αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, παρά την εφαρμογή του νέου προγράμματος διακανονισμών που ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας και την κυβέρνηση.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, από την πλευρά του, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι «πειραγμένοι» μετρητές εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, ενώ συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά. Στις υποθέσεις ρευματοκλοπών υποβάλλονται μηνύσεις εναντίον των παρανομούντων στα αρμόδια δικαστήρια, αφού προσδιορισθεί με κάθε πρόσφορο μέσο η κλαπείσα ενέργεια, επί του κόστους της οποίας προστίθενται όλες οι δαπάνες της ρευματοκλοπής».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα