UBS: Ξεπέρασε τις αμερικανικές φίρμες στην προσφορά μετοχών το α' εξάμηνο

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2005 11:01

ΤΗΝ πρώτη θέση, κατέκτησε η UBS AG, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, στη λίστα της διάθεσης μετοχών, αλλά και των μετοχών που συνδέονται με ομόλογα, το πρώτο εξάμηνο του έτους, αφήνοντας πίσω τους ανταγωνιστές της, όπως την Morgan Stanley, καθώς οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν, σε συνδυασμό με την αύξηση του μεριδίου αγοράς της στις ΗΠΑ.

Η UBS, διαχειρίστηκε 20,01 δισ. δολ. σε προσφορές μετοχών το πρώτο εξάμηνο του 2005, το υψηλότερο επίπεδο για χρονική περίοδο έξι μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News, ενώ κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη, τη μόνη περιφέρεια που οι πωλήσεις αυξήθηκαν και την έβδομη στις ΗΠΑ, όπου το μερίδιο αγοράς της αναρριχήθηκε σε ποσοστό 6,2% από 5,5%, που κατείχε πριν από ένα χρόνο.

«Η τράπεζα χτίζει τη δραστηριότητά της τα τελευταία επτά χρόνια με έναν έξοχο τρόπο», ανέφερε ο Vasco Moreno, αναλυτής της Keefe, Bruyette & Woods Ltd., στο Λονδίνο, ο οποίος κατατάσσει τις μετοχές της UBS στο «market perform», συμπληρώνοντας, ότι η τράπεζα ενδέχεται να διατηρήσει και το επόμενο τρίμηνο την πρώτη θέση».

Οι προσφορές μετοχών στην Ευρώπη, αυξήθηκαν κατά 17%, μετά την άνοδο των Χρηματιστηρίων και την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων από τις κυβερνήσεις. Οι δείκτες στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται υψηλότερα από 3% έως 11%, τη στιγμή που ο Standard & Poor's 500 Index στις ΗΠΑ, σημείωσε ελαφρά άνοδο και ο Nasdaq Composite βρίσκεται 5,5% χαμηλότερα. Οι δείκτες στα Χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Ινδίας, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα