Glovis: Σχέδια εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο κάνει η Hyundai

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 10:49

ΣΚΕΨΕΙΣ, για την πώληση μετοχών, κατά τη δημόσια εγγραφή της, το νωρίτερο μέσα στο επόμενο έτος, κάνει ο Cung Mong Koo, πρόεδρος της Glovis Co., της εταιρείας φορτώσεων, που ελέγχεται από την Hyundai Motor Co.

Η Glovis, που εδρεύει στη Σεούλ, όρισε ανάδοχο για να προετοιμάσει την πιθανή δημόσια εγγραφή της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η Ernst & Young Hanyoung, επελέγη από τις αρμόδιες αρχές και έχει δύο εβδομάδες προθεσμία για να υπογράψει τη συμφωνία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Ο εκπρόσωπος της Hyundai Motor, Jake Jang, αρνήθηκε να σχολιάσει το σχέδιο πώλησης των μετοχών της εταιρείας.

Η πώληση, θα είναι η πρώτη πώληση μετοχών θυγατρικής της Hyundai Motor, από την οικογένεια που την ελέγχει και κατέχει μερίδια σε οποιαδήποτε εταιρεία του δευτέρου μεγαλυτέρου ομίλου της Ν. Κορέας. Ο Chung Mong Koo, επικεφαλής της Hyundai Motor, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ν. Κορέας και ο γιός του, Chung Eui Sun, ο οποίος διοικεί την Kia Motors Co., τη δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, κατέχουν το 75% της Glovis.

«Και άλλες μη εισηγμένες εταιρείες, μεγάλων μετόχων, όπως η Amco και η Bontec, θα μπουν κατά πάσα πιθανότητα μακροπρόθεσμα στο Χρηματιστήριο», ανέφερε ο Κim Hag Ju, οικονομικός αναλυτής της Samsung Securities Co., στη Σεούλ.

Η Amco, είναι μία κορεατική κατασκευαστική εταιρεία, συγγενής της Hyundai Automotive Group, ενώ η Bontec, κατασκευάζει συστήματα ήχου. Ο λογιστής της Ernst & Young, Kim Dong Hoon, δεν βρέθηκε για να σχολιάσει το θέμα.

H Glovis, φορτώνει και ξεφορτώνει αυτοκίνητα σε πλοία, τη στιγμή που στις ΗΠΑ, βοηθά την Hyundai και την Kia στις εισαγωγές αυτοκινήτων στη μεγαλύτερη αγορά οχημάτων στον κόσμο, σύμφωνα με το Web site της.

Οι μετοχές της Hyundai Motor, έκλεισαν 1,3% υψηλότερα, φθάνοντας στα 60.500 ουόν η μία και της Kia, σημείωσαν άνοοδο 1,4%, φθάνοντας στα 14.300 ουόν η μία στη Σεούλ.

Οι δύο μεγάλοι μέτοχοι, είναι πιθανόν να πουλήσουν περίπου το 24% της Glovis και να διατηρήσουν τον έλεγχο του 51%, σύμφωνα με τον Kim, της Samsung.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα