Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 10:50
UPD:10:57

Fortius Finance: «Η σημαντική υποχώρηση της Αγροτικής Τράπεζας χθες, μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική από τη στιγμή που οι αδιάθετες μετοχές της αύξησης μεταβιβάσθηκαν μέσω της UBS στην τιμή των €2,30 ανά μετοχή. Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας σχόλιο, η πορεία της τιμής της μετοχής της Αγροτικής Τράπεζας θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα, με την τιμή των €3.04 ανά μετοχή να αποτελεί σημείο αναφοράς για την πραγματική ή μη επιτυχία της αύξησης, τη στιγμή που ακολουθούν και άλλες αυξήσεις μ/κ για τους ίδιους λόγους. Για τη σημερινή συνεδρίαση, εκτιμούμε ότι η πορεία των τραπεζών και πάλι θα καθορίσει τη φορά της κίνησης του ΓΔ και την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου να αποτελεί αρνητικό σημείο αναφοράς».

Κάππα Χρηματιστηριακή: «Η αγορά αναμένεται να κινηθεί στα τρέχοντα επίπεδα με την δραστηριότητα να παραμένει στον τραπεζικό κλάδο... Το ενδιαφέρον θα προσελκύσει ο ΟΠΑΠ καθώς η πώληση μεριδίου της εταιρείας βρίσκεται σε εξέλιξη».

Εγνατία Χρηματιστηριακή: «Χθες, στο ΧΑ καταγράφηκαν τάσεις συσσώρευσης, οι οποίες είναι πιθανό να διατηρηθούν στη σημερινή συνεδρίαση. Η θετική μας στάση για την αγορά παραμένει, θεωρώντας ως λογικό σενάριο τη συσσώρευση τιμών προτού ο ΓΔΧΑΑ κατευθυνθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Η πρόσφατη άνοδος των τιμών αρκετών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως του ΟΤΕ, της Εθνικής Τράπεζας και του ΟΠΑΠ έχει προκαλέσει κάποιες ρευστοποιήσεις, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα είναι βραχυπρόθεσμες. Επίσης, οι πιέσεις στην μετοχή της Alpha Bank, έπειτα από τα αδύναμα τριμηνιαία μεγέθη, φαίνεται να ολοκληρώνονται».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα