Ήπειρος ΑΕΒΕ: Θυγατρικές σε Αυστραλία και ΗΠΑ

Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο πλάνο για την εξαγωγική δραστηριότητα
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016 13:29
UPD:13:29
FACEBOOK/epirosdairy

Από την έντυπη έκδοση

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης τρέχει η φετινή χρονιά για την εταιρεία τυροκομικών Ήπειρος ΑΕΒΕ, η οποία πετυχαίνει σημαντικές επιδόσεις εκτός, αλλά και εντός συνόρων.

Αρχής γενομένης με την εξαγωγική δραστηριότητα, στο μακροπρόθεσμο πλάνο προβλέπεται ένα αντίστοιχο μοντέλο με αυτό που ακολουθείται στη Βρετανία, δηλαδή σύσταση θυγατρικών και στις αγορές της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, που βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού εξωστρέφειας της εταιρείας.

Εξάλλου, η θυγατρική εμπορική εταιρεία Epiros UK LTD, που ιδρύθηκε το 2014, καταγράφει ιδιαίτερα εντυπωσιακή ανάπτυξη, εμφανίζοντας στο πρώτο χρόνο δραστηριοποίησής της συνολικές πωλήσεις 377.000 ευρώ και ελαφρά κερδοφορία, ενώ στο πρώτο τετράμηνο του 2016 καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων, της τάξης του 250% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι στη βρετανική αγορά διακινούνται 20 προϊοντικοί κωδικοί. Επισημαίνεται ότι οι εξαγωγές συμμετέχουν σε ποσοστό περί το 17% επί του συνολικού τζίρου και -όπως αναφέρει στη «Ν» ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στέφανος Παντελιάδης- η ενίσχυση της διεθνούς δραστηριότητας βρίσκεται σε ακολουθία με την εξίσου θετική πορεία σε επίπεδο εγχώριων πωλήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση συνέβαλε και ο επανασχεδιασμός της προωθητικής πολιτικής των προσφορών, που είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της εταιρείας στην εσωτερική αγορά.

Το μερίδιο αγοράς της Ήπειρος υπολογίζεται ότι ανέρχεται πλέον στο 10% στη φέτα και περί το 30% στα λευκά τυριά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο παραγωγικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας δεν περιλαμβάνονται κωδικοί ιδιωτικής ετικέτας. Σχετικά με τον επενδυτικό σχεδιασμό κινείται σταθερά στο επίπεδο του 1,5 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της φιλοσοφίας επανεπενδύσης κεφαλαίων που διατηρεί η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορά την πορεία της Ήπειρος την περσινή χρονιά, καταγράφηκε μικρή αύξηση εσόδων κατά 1,8% στα 34,8 εκατ. ευρώ, ενώ η εικόνα σε επίπεδο συγκρίσιμων κερδών διατηρήθηκε αμετάβλητη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα