Πρόσκληση σε διάλογο για τα εργασιακά

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 16:57

Ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος απέστειλε το μεσημέρι επιστολή-πρόσκληση για διάλογο προς τη ΓΣΕΕ, με αιχμή τις μεταβολές που σχεδιάζει για τις εργασιακές σχέσεις.

«Εμπλοκή» εμφανίστηκε ήδη ως προς την ανταπόκριση της ΓΣΕΕ καθώς όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο οργανωτικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος, η ΓΣΕΕ δεν θα προσέλθει στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 10 το πρωί, επειδή ο πρόεδρος Χρήστος Πολυζωγόπουλος απουσιάζει στο εξωτερικό.

Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ακόμη ότι η ΓΣΕΕ δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί οποιαδήποτε μεταβολή των εργασιακών σχέσεων κυρίως όσον αφορά τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε ετήσια βάση.

Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο σε πανελλαδικό επίπεδο οι εμποροϋπάλληλοι που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο στοχεύει στη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων.

Σε ένδειξη συμπαράστασης θα πραγματοποιήσει δίωρη στάση εργασίας από 1.15 και η Ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων.

Σημειώνεται, ότι οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας προγραμματίζουν στη 1 το μεσημέρι συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μια δεύτερη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα στη Σταδίου από το ΠΑΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα