Κρουαζιέρα: Δεύτερος διεθνής παίκτης «ψηφίζει» Πειραιά

Το MSC Orchestra έως το τέλος Οκτωβρίου
Κυριακή, 15 Μαΐου 2016 20:17
UPD:20:17
msccruises.com

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Orchestra από το τέλος Μαΐου θα επιβιβάζει στον Πειραιά, ακολουθώντας το πολύ ενδιαφέρον δρομολόγιο Πειραιάς-Κέρκυρα-Κοτόρ-Βενετία-Μπάρι-Κατάκολο- Σαντορίνη-Πειραιάς.

Κρουαζιέρες από τον Πειραιά ξεκινά η MSC Cruises με το κρουαζιερόπλοιο «MSC Orchestra».

Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο κατασκευής 2007, με χωρητικότητα 3.223 επιβατών και 1.250 μελών πληρώματος και με 827 καμπίνες που έχουν δικό τους μπαλκόνι, θα επιβιβάζει επιβάτες από το μεγάλο λιμάνι της χώρας κάθε Πέμπτη όλο το καλοκαίρι έως τέλος Οκτωβρίου.

Η ιταλοελβετική εταιρεία συμφερόντων οικογένειας Απόντε, που έχει αναπτύξει στενές εμπορικές σχέσεις με τη χώρα μας εδώ και 15 χρόνια περίπου, κυρίως στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων, είναι η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας που ενισχύει συνεχώς την παρουσία της στα ελληνικά νησιά τα τελευταία χρόνια.

Λίγες ημέρες μετά το «Vista» της Carnival, το «MSC Orchestra» εγκαινιάζει και αυτό με τη σειρά τις επιβιβάσεις επιβατών από το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο αποκτά πλέον μεγαλύτερα μερίδια στην ανατολική Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, προερχόμενο από τη Βενετία το πλοίο ξεκίνησε ήδη τα καλοκαιρινά του δρομολόγια στην Ανατολική Μεσόγειο. Από το τέλος Μαΐου θα δέχεται επιβάτες που θα επιβιβάζονται στον Πειραιά, ακολουθώντας το πολύ ενδιαφέρον δρομολόγιο Πειραιάς - Κέρκυρα - Κοτόρ - Βενετία - Μπάρι - Κατάκολο - Σαντορίνη - Πειραιάς.

Οι κρουαζιέρες αυτές θα επαναλαμβάνονται κάθε Πέμπτη όλο το καλοκαίρι έως το τέλος Οκτωβρίου, ενώ σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν για τους Έλληνες επιβάτες και τριήμερες κρουαζιέρες.

Η εταιρεία MSC Cruises είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία κρουαζιερών με 12 υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια ανάλογων προδιαγραφών και με έναν από τους νεότερους στόλους στον κόσμο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1988 από την οικογένεια Aponte στην Ιταλία και δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ασφάλειας και εξυπηρέτησης του ταξιδιωτικού κοινού.

Μόλις το 2003 ναυπηγήθηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο MSC Lyrica, το οποίο ήδη ανακαινίστηκε μαζί με τα άλλα τρία κρουαζιερόπλοια της ίδιας σειράς.

Το επόμενο βήμα ανάπτυξης της εταιρείας έχει ήδη δρομολογηθεί, αφού το 2017 θα εγκαινιαστεί το πρώτο πλοίο της νέας σειράς First Vista Class, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, 167.000 τόνων, χωρητικότητας 5.700 επιβατών.

Η εταιρεία πρέπει να σημειωθεί ότι εφαρμόζει για όλα της τα κρουαζιερόπλοια ένα αυστηρό πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα