Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2005 10:44
UPD:10:50

Praxis Securities: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Εμπορικής Τράπεζας http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/06/1068245.htm για το ύψος του αναλογιστικού ελλείμματος του ομίλου, σε συνδυασμό με την απροθυμία της αγοράς να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών ενδέχεται να την οδηγήσουν σε θετικό πρόσημο κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Egnatia Finance: «Θεωρούμε τις δηλώσεις του κ. Προβόπουλου θετικές, καθώς διαλύουν τις εικασίες σχετικά με το ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και τις πιθανές επιπτώσεις από το νέο νομοθετικό πλαίσιο στον ισολογισμό της τράπεζας (Emporiki)».

Marfin Analysis: «Η αγορά έκλεισε ανοδικά με τις τραπεζικές μετοχές να υπεραποδίδουν. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε ΟΤΕ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Αγροτική Τράπεζα. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 0,33% με τον τζίρο να φθάνει τα €186εκ. (+7%). Για τη σημερινή συνεδρίαση δεν περιμένουμε να αλλάξει η εικόνα σημαντικά, ενώ ο κίνδυνος για πτωτική κίνηση παραμένει περιορισμένος».

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση της ανοδικής τάσης µετά το ανοδικό κλείσιµο της Wall Street. Στο επίκεντρο οι µετοχές του ΟΠΑΠ και της Εµπορικής Τράπεζας».

Fortius Finance: «Οι θετικές εκθέσεις ξένων οίκων για τον τραπεζικό κλάδο, αν και συνέβαλλαν στην αύξηση της ζήτησης για συγκεκριμένες μετοχές, δεν είχαν το εξόχως θετικό αποτέλεσμα του παρελθόντος, που με τη γνωστοποίησή τους, η ζήτηση αυξανόταν σημαντικά και τα ημερήσια κέρδη για τους μετοχικούς τίτλους υπό εξέταση ήταν μεγαλύτερα του 2%. Ο λόγος που αναφερόμαστε στις εκθέσεις των ξένων οίκων δεν είναι άλλος από την άμεση επιρροή αυτών στις προθέσεις των πλέον ενεργών επενδυτών στο ΧΑ, που δεν είναι άλλοι από τους ξένους επενδυτές.

»Αυτό που παρατηρούμε, παρά τις τάσεις συσσώρευσης γύρω από τρέχοντα επίπεδα, είναι μια επιφυλακτικότητα των επενδυτών, που έγκειται αφενός στις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο (αποτελέσματα-ανακοίνωση αναλογιστικού ελλείμματος Εμπορικής, τρόπος τακτοποίησης των αναλογιστικών ελλειμμάτων από Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς) και αφετέρου στην εκρηκτική άνοδο της τιμής του πετρελαίου το τελευταίο χρονικό διάστημα στα ιστορικά υψηλά των τελευταίων 22 ετών.

»Επίσης, οφείλουμε να προσθέσουμε στις ανησυχίες των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα τις αυξανόμενες πιθανότητες διόρθωσης των τριών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, των οποίων οι δείκτες διαπραγματεύονται κοντά στα υψηλά έτους, τη στιγμή που η οικονομία στην Ευρωζώνη αγκομαχά. Μπορεί η σημαντική πτώση της τιμής του ευρώ στα χαμηλά των τελευταίων 14 μηνών έναντι του δολαρίου να ήταν ένας

σημαντικός λόγος στην άνοδο των ξένων δεικτών, αλλά όταν συνυπολογισθεί η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου και η παράλληλη άνοδος της τιμής του αργού εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι το ενεργειακό κόστος έχει

αυξηθεί σημαντικά για την οικονομία της Ευρωζώνης. Κατά συνέπεια ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη για τα επιτόκια, καθώς θα φανεί εάν θα επικρατήσει η σταθερότητα των τιμών ή η τόνωση της οικονομίας.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση, εκτιμούμε ως πιθανότερο σενάριο την προσπάθεια κατοχύρωσης των χθεσινών κερδών του ΓΔ και την κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα εφόσον η ζήτηση για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου συνεχισθεί».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα