Somerfield:Υψηλότερα κέρδη το β' εξάμηνο της χρήσης

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2005 10:57
UPD:11:24

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 25%, εμφάνισαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης τα κέρδη της βρετανικής διαχειρίστριας σούπερ μάρκετ, Somerfield Plc, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της, με δύο υποψηφίους αγοραστές. Οι πωλήσεις της, θα παραμείνουν «ενδιαφέρουσες», καθώς οι καταναλωτές δαπανούν λιγότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, ανήλθαν σε 47,9 εκατ. λίρες Αγγλίας (84,3 εκατ. δολ.) το εξάμηνο έως και τον Απρίλιο, από 38,2 εκατ. λίρες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News. Οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας, που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο, υποχώρησαν 2,7% τις εννέα πρώτες εβδομάδες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Somerfield.

Η εταιρεία, προχώρησε στην πώληση των μη κερδοφόρων καταστημάτων της και ανακαίνισε άλλα, καθώς μάχεται με τους ανταγωνιστές της, για να αυξήσει τις πωλήσεις της. Η εταιρεία έχει δεχτεί πλήγμα, καθώς οι καταναλωτές προτιμούν την Tesco Plc, που διαθέτει περισσότερα καταστήματα και χαμηλότερες τιμές. Την ίδια ώρα οι πωλήσεις μειώνονται και η συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών στη Βρετανία, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής των καυσίμων, ωθούν τους καταναλωτές, να κάνουν οικονομία.

Η Somerfield, με έδρα το Μπρίστολ της Αγγλίας, που διαθέτει 1.308 καταστήματα, έναντι 1.878 της Tesco στη Βρετανία, επιδιώκει να αυξήσει τους πελάτες της, καθώς επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε καταστήματα ευκολιών και επεκτείνει τα πιο κερδοφόρα, μικρότερά της. Ωστόσο, η στρατηγική αυτή, εμποδίζεται από την αύξηση των καταστημάτων της Tesco, Εxpress, σε περισσότερα από 1.000.

Οι μετοχές της Somerfield, παρέμεναν σήμερα αμετάβλητες στις 191 πένες η μία, στις 8:01' π.μ., ώρα Λονδίνου. Συνολικά έχουν σημειώσει άνοδο 30% πέρυσι, καθώς εικάζετο ότι η εταιρεία θα εξαγοραζόταν. Η άνοδος αυτή, ήταν δύο φορές υψηλότερη της ανόδου, που σημείωσε ο FTSE All-Share Food & Drug Retailers Index. Η χρηματιστηριακή αξία της Somerfield ανέρχεται σε 1 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα