Skanska: Χαμηλότερα κατά 46 εκατ. δολ. κέρδη από τη δραστηριότητα στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2005 14:02

ΜΕΙΩΣΗ των κερδών, κατά 46 εκατ. δολ., θα επιφέρει ο ελαττωματικός εξοπλισμός σε έργο στην Καλιφόρνια, στην δεύτερη σε μέγεθος κατασκευαστική εταιρεία στον κόσμο, σουηδική Skanska AB, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, εξ αιτίας της συνεχούς ανόδου του κόστους, που οδήγησε στη μείωση των κερδών. Απώλειες 3,9% σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας.

Η Skanska, η οποία πραγματοποιεί το 1/3 των πωλήσεών της, στις ΗΠΑ, θα συμπεριλάβει τα έξοδα στα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, μετά την κατάρρευση του υλικού, που οδήγησε σε ζημίες την εταιρεία Yeager, που αγόρασε η Skanska το 2002, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Peter Gimbe, σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

Την 1η Φεβρουαρίου, ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Stuart Graham, απέλυσε τον επιστήθιο και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, φίλο του, Mike Healy, επικεφαλής του τμήματος κατασκευής κτιρίων της Skanska στις ΗΠΑ, με την υπερβολική αύξηση του κόστους που μείωσε κατά 4% τα καθαρά κέρδη της εταιρείας. H Yeager είναι τμήμα της σουηδικής εταιρείας στις ΗΠΑ και άλλων κυρίων δραστηριοτήτων της στη Β. Αμερική.

«Το τμήμα ανέλαβε έργα τα οποία δεν μπόρεσε να τα φέρει εις πέρας», ανέφερε ο Fredrik Skoglund, αναλυτής της D. Carnegie & Co., στη Στοκχόλμη, ο οποίος κατατάσσει τις μετοχές της Skanska στο «outperform».

Οι μετοχές της Skanska, υποχωρούσαν 3,75 κορώνες, φθάνοντας στις 93,75 κορώνες η μία, ενώ διαπραγματεύθηκαν στις 94,75 κορώνες η μία, στις 11:50' π.μ., στη Στοκχόλμη, τοπική ώρα, περιορίζοντας την άνοδο του 19% που έχουν σημειώσει φέτος και δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 39,5 δισ. κορώνες (5 δισ. δολ. ΗΠΑ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα