Μαλαισία: Απροσδόκητη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάϊο

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2005 10:00

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ υποχώρηση, σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Μαλαισίας τον Μάϊο, για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών, καθώς η παραγωγή στις μεταλλουργίες μειώθηκε και οι βιομηχανίες πούλησαν υπερβολικά αποθέματα αντί να αυξήσουν την παραγωγή, για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό.

Η παραγωγή στις βιομηχανίες, τα ορυχεία και τις εταιρείες κοινής ωφελείας, μειώθηκε 0,4%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι αναθεωρημένης αύξησης 4%, που είχε σημειώσει τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας. Κατά μέσον όρο, 13 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι η βιομηχανική παραγωγή, θα σημείωνε αύξηση 5%.

Φέτος, η παραγωγή της Μαλαισίας, αναπτύσσεται με χαμηλότερο ρυθμό απ' ό,τι οι εξαγωγές, καταδεικνύοντας, ότι οι εταιρείες, όπως αυτές της παραγωγής εξαρτημάτων ημιαγωγών, AKN Technology Bhd. μειώνουν ακόμη τα αποθέματά τους. Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, ενδέχεται να περιορίσει την παγκόσμια ζήτηση για chip για κομπιούτερ και ηλεκτρονικά, που κατασκευάζονται στην οικονομία των 118 δισ. δολ. ΗΠΑ, της Μαλαισίας, η οποία ενδέχεται να αναπτυχθεί κατά 5% φέτος, μετά την ανάπτυξή της με ρυθμό 7,1% το 2004.

Οι εξαγωγές της χώρας, επιταχύνθηκαν απροσδόκητα κατά 10,9% τον Μάϊο, μετά τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και τη ζήτηση των ΗΠΑ για ημιαγωγούς και ηλεκτρονικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα