Charterhouse: Εξαγοράζει την PHS Group αντί 1,05 δισ. δολ.

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2005 10:57

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά τη PHS Group Plc, της δεύτερης σε μέγεθος βρετανικής εταιρείας υπηρεσιών καθαρισμού, έκλεισε η βρετανική εταιρεία επενδύσεων, Charterhouse Capital Partners LLP, αντί του ποσού των 600 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,05 δισ. δολ. ΗΠΑ).

Η Charterhouse, θα καταβάλλει 116,36 πένες για κάθε μία μετοχή της εταιρείας, σε μετρητά, συμπεριλαμβανομένου και μερίσματος 1,36 πένες. Η τιμή είναι κατά 32,6% υψηλότερη της τιμής κλεισίματος της μετοχής της PHS, στις 16 Μαΐου, μία ημέρα πριν η φίρμα, ανακοινώσει ότι δέχθηκε προσφορά για την εξαγορά της, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η Charterhouse, θα απορροφήσει επίσης χρέος, ύψους 139,1 εκατ. λιρών.

Η PHS, στης οποίας το πελατολόγιο περιλαμβάνονται τα σούπερ μάρκετ Asda, της Wal-Mart Stores Inc., διπλασίασε τις πωλήσεις της, από το 2001, καθώς υπέγραψε περισσότερα συμβόλαια για καθαρισμούς γραφείων εργοστασίων και προμήθειας ψυκτών ύδατος.

Οι μετοχές της PHS, έχουν σημειώσει άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 29% φέτος, πριν από την σημερινή ανακοίνωση εξαγοράς, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 537 εκατ. λίρες. Οι μετοχές της ανταγωνίστριάς της, Rentokil Initial Plc, σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 7,1%.

Η Charterhouse, με επικεφαλής τον Gordon Bonnyman, 61 ετών, αγοράζει εταιρείες, με σκοπό να επενδύσει το ποσόν των 2,7 δισ. ευρώ, που άντλησε το 2003. Η εξαγορά της PHS, έγινε από την Norfolk Acquisition Plc, η οποία δημιουργήθηκε από την Charterhouse γι αυτόν τον σκοπό, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα