Η Εθνική Ασφαλιστική στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης act4Greece 

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 19:23
UPD:19:27
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής Γιώργος Ζαφείρης ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρείας να συμμετέχει στο act4Greece με 1 ευρώ για κάθε ασφαλιστήριο προκειμένου να στηρίξει συγκεκριμένες δράσεις.

Στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης act4Greece συμμετέχει η Εθνική Ασφαλιστική, με 1 ευρώ για κάθε νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη σε ειδική εκδήλωση έγινε η επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η πλατφόρμα act4Greece στηρίζεται στο crowdfunding, δηλαδή στη συμμετοχική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της οποίας κάθε πολίτης, εταιρεία, φορέας, μπορεί να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Χριστόφορος Σαρδελής, μιλώντας στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο της εταιρείας κατά τα 125 χρόνια λειτουργίας της. Στη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Κωνσταντάς, τόνισε πως ο στόχος της συμμετοχής της Εθνικής Ασφαλιστικής σε αυτή τη δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι «να κινητοποιηθούμε όλοι εμείς, που ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και να κινητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε με τη σειρά μας τους πελάτες μας για την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας».

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πλατφόρμα και στα τέσσερα βασικά πλεονεκτήματά της, που είναι, όπως είπε:

  • η διαφάνεια και η λογοδοσία,
  • η αξιοπιστία του φορέα υλοποίησης των έργων,
  • η δυνατότητα διεύρυνσης των χρηματοδοτικών πόρων της ΕΚΕ και
  • η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας της κοινωνίας.

Η κ. Κατσέλη παρουσίασε τους επτά άξονες των έργων που καλύπτει το act4Greece, καθώς και τις τέσσερις ενεργές δράσεις που αφορούν:

  • στην παροχή σχολικών γευμάτων στη Δυτική Αττική,
  • στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου,
  • στη δημιουργία εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικτυακής εφαρμογής, με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και,
  • στην επισκευή και εκσυγχρονισμό των υποδομών των δύο θεατρικών σκηνών του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής Γιώργος Ζαφείρης ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρείας να συμμετέχει στο act4Greece με 1 ευρώ για κάθε ασφαλιστήριο προκειμένου να στηρίξει συγκεκριμένες δράσεις και τόνισε την στρατηγική σημασία της επιλογής διαφανών και αξιόπιστων δράσεων ΕΚΕ τόσο για την ευρωστία και αειφόρο ανάπτυξη της εταιρίας όσο και για την ανταπόδοση έργου ουσίας στο κοινωνικό σύνολο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα