Παυλόπουλος: Στόχος του ενιαίου μισθολογίου η εξομοίωση προς τα πάνω

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2005 17:25

«Την ερχόμενη Τετάρτη αρχίζουμε με τον συνάδελφό μου κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, τη συζήτηση στο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων με την ΑΔΕΔΥ, πάνω στα δύο μεγάλα θέματα τα οποία η ΑΔΕΔΥ έχει βάλει, η οποία καθόρισε την ατζέντα, δηλαδή στο θέμα του μισθολογίου και στο θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος.

«Δεν θα ήθελα να προαναγγείλω τίποτα, διότι όταν πηγαίνεις σε ένα διάλογο, πηγαίνεις για να συζητήσεις και όχι για να προκαθορίσεις τις θέσεις σου.

Εύχομαι και πιστεύω ότι ο διάλογος αυτός θα οδηγήσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Και το αποδείξαμε αυτό, γιατί ήδη υπάρχει η πρώτη συλλογική συμφωνία που αφορά την επιμόρφωση. Το μόνο που θέλω να τονίσω και το οποίο αποτελεί πολιτική της κυβέρνησης είναι ότι στόχος του ενιαίου μισθολογίου, είναι η εξομοίωση των υπαλλήλων οι οποίοι παρέχουν ίδιας ποιότητας έργο, προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Αυτό, θα εξαρτηθεί από την συζήτηση, θα εξαρτηθεί, επίσης, από τα δημοσιονομικά δεδομένα τα οποία έχουμε, αλλά είμαι βέβαιος, το ξαναλέω για μία ακόμη φορά, ότι ο διάλογος, που θα γίνει στο γνωστό κλίμα που υπάρχει πάντοτε, θα αποδώσει πολλά. Και, κυρίως, θα αποτελέσει τη βάση για διάλογο στο μέλλον και σε άλλα παρεμφερή θέματα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα