Έκθεση σκαφών στη Μαρίνα Ζέας

15ο East Med Yacht Show: Στον Πειραιά 13-18 Μαΐου
Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 13:19
UPD:13:20
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Περισσότερα από 60 επαγγελματικά σκάφη αναψυχής θα συμμετέχουν από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016 στο 15ο East Med Yacht Show, που γίνεται για πρώτη φορά στον Πειραιά και στη Μαρίνα Ζέας.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και το Greek Economic Forum. Στη μαρίνα, εκτός από τα σκάφη αναψυχής, θα έχουν εγκατασταθεί και περισσότερα από 30 περίπτερα ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών.

Ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Αντώνης Στελλιάτος σε δηλώσεις του τόνισε ότι η έκθεση, που μέχρι πέρσι γινόταν στο νησί του Πόρου, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα τέσσερα πιο αναγνωρισμένα yacht show διεθνώς. «Πιστεύουμε ότι με αυτό που θα γίνει από τις 13 του μηνός θα αποδειχθεί ότι ο Πειραιάς δεν είναι μόνο προσφυγικό, αλλά είναι ένα λιμάνι και μια πόλη της Ελλάδος που γνωρίζει πώς να φιλοξενήσει έναν ξένο τουρίστα».

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών Γιώργος Κολλίντζας μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τόνισε ότι «το ελληνικό σκάφος θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό, το κόστος λειτουργίας του σκάφους δεν θα πρέπει να ξεπερνά αυτό των ανταγωνιστών μας, η παροχή υπηρεσιών θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να αναδεικνύεται η ποιότητα του ελληνικού σκάφους».

Στον Πόρο

Στο νησί του Πόρου θα διοργανωθεί από 19 έως 22 Μαΐου 2016, το 4ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών. Οργανωτής του Σαλονιού είναι ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών με συνδιοργανωτές τον δήμο καθώς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Πόρου. Οι επισκέπτες θα θαυμάσουν από κοντά ξύλινα ελληνικά χειροποίητα σκαριά που επέζησαν στο πέρασμα του χρόνου, όπως καραβόσκαρα, τρεχαντήρια, περάματα, λίμπερτι, καθώς και τις παλιές αλλά πανέμορφες βάρκες που υπάρχουν στον Πόρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα