McDonald's και στη Σαντορίνη

Περαιτέρω επέκταση με επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 10 εκατ. ευρώ στην τριετία
Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 13:17
UPD:13:18
REUTERS/LUCY NICHOLSON

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Mε μια νέα επένδυση στη Σαντορίνη, η Premier Capital Ελλάς κλιμακώνει τις επιχειρηματικές της κινήσεις με στόχο την τοποθέτηση του σήματος McDonald’s σε σημεία με εμπορική και τουριστική κίνηση, ενώ σχεδιάζει περαιτέρω επέκταση με επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 10 εκατ. ευρώ στην τριετία.

Η Σαντορίνη, βασικός τουριστικός προορισμός της χώρας, είναι το 6ο ελληνικό νησί στο οποίο αποκτά παρουσία το αμερικανικό σήμα, καθώς διαθέτει ήδη καταστήματα σε Κρήτη (με 3 εστιατόρια), Ρόδο (με δύο εστιατόρια), Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Κω - σε 8 συνολικά σημεία. Το νέο εστιατόριο στη Σαντορίνη άνοιξε στις 6 Μαΐου, σε κεντρικό σημείο των Φηρών, επί της οδού 25ης Μαρτίου. Απασχολεί συνολικά 35 εργαζόμενους και αποτελεί επένδυση ύψους 900.000 ευρώ.

Πρόκειται για το 23ο εστιατόριο της αλυσίδας εστιατορίων McDonald’s που λειτουργεί η Premier Capital Ελλάς στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του στόχου της να διευρύνει το δίκτυο στα 31 εστιατόρια στην επόμενη τριετία. Η νέα επένδυση εντάσσεται στη στρατηγική ανάπτυξης του δικτύου McDonald’s στα ελληνικά νησιά, υποστηρίζοντας τόσο την ανάπτυξη του τουρισμού όσο και τις τοπικές κοινωνίες. Εξάλλου, κατασκευάστηκε με τρόπο ώστε να ακολουθεί τον σχεδιασμό Lim Food, όπου κυριαρχούν οι ξύλινες επιφάνειες και τα έντονα γραφικά σε ζωηρά χρώματα.

Διαθέτει δύο επίπεδα, βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο κέντρο των Φηρών και λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Ο Victor Tedesco, Managing Director για την Ελλάδα της Premier Capital plc (Developmental Licensee της McDonald’s στην Ελλάδα), δεσμεύεται να συνεχίσει να επενδύει στην ελληνική αγορά.

Σχολιάζοντας την επέκταση στη νησιωτική χώρα τονίζει χαρακτηριστικά: «Ο στόχος μας για συνέχιση των επενδύσεων και για δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα επιβεβαιώνει ότι πιστεύουμε στις προοπτικές της χώρας, υποστηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες και τους νέους ανθρώπους και συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ανάπτυξη του τουρισμού. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα επενδύσουμε περισσότερα από 9,6 εκατ. ευρώ στη χώρα για τη δημιουργία 8 ακόμα εστιατορίων, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό στα 31 και θα δημιουργήσουμε περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας».

Το 2015 ήταν μια θετική χρονιά για την Premier Capital Ελλάς, καθώς οι συνολικές πωλήσεις της παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 15,22%, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία (οι λογιστικές καταστάσεις θα δημοσιοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα