Στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών ο Nikkei στο Τόκυο

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2005 10:06

ΡΑΛΙ έκαναν σήμερα οι ιαπωνικές μετοχές, ενώ ο δείκτης Nikkei 225, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών.

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Toyota Motor Corp. και της Matsushita Electric Industrial Co., οδήγησαν την άνοδο, καθώς η ανακοίνωση της απασχόλησης στις ΗΠΑ, αύξησε την αισιοδοξία, ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα αυξήσει τα κέρδη χωρίς να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό.

«Είναι θετικό για τις ιαπωνικές μετοχές, ειδικά για τις εξαγωγικές εταιρείες», ανέφερε ο Masaki Iso, ο οποίος διαχειρίζεται 6,1 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Yasuda Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Τα στοιχεία της απασχόλησης, βελτιώνουν την ψυχολογία για την αμερικανική οικονομία». Ο Iso, προτιμά μετοχές κάποιων εξαγωγικών εταιρειών, αλλά αρνήθηκε να τις κατονομάσει.

Ο Nikkei, σημείωσε άνοδο 108,80 μονάδες, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στις 11.674,79 μονάδες, στις 3 μ.μ., κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο. Ο δείκτης αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 11 Απριλίου. Ο Topix, σημείωσε άνοδο 7,41 μονάδων, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στις 1185,02 μονάδες, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, να αποτελούν το 1/3 των συνολικών του κερδών.

Ο Nikkei, αναρριχήθηκε 7,9%, από την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα στις 17 Μαΐου του 2005. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών κινήθηκαν ανοδικά, αποτέλεσμα της ισχυροποίησης του δολαρίου, σε συνδυασμό με τις εκθέσεις στις ΗΠΑ, που έδειξαν βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και της βιομηχανικής παραγωγής τον μήνα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα