AB Foods: Εξαγοράζει την Littlewoods αντί 713 εκατ. δολ.

Με στόχο την επέκταση της αλυσίδας της Primark
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2005 10:50

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά των 120 καταστημάτων της Littlewoods Plc, αντί του ποσού των 409 εκατ. λιρών Αγγλίας (713 εκατ. δολ. ΗΠΑ), με στόχο να επεκτείνει την αλυσίδα πώλησης φθηνών ρούχων, Primark, έκλεισε η Associated British Foods Plc.

Η εξαγορά, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της AB Foods. Η Littlewoods, που ανήκει στους δισεκατομμυριούχους αδελφούς Barclay, πουλά τα καταστήματα που κατέχει προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στη δραστηριότητα των παραγγελιών μέσω ταχυδρομείου.

Η Primark, θα αποφέρει περίπου το 1/6 των πωλήσεων στην AB Foods, η οποία παράγει επίσης το τσάϊ Twinings και το λάδι για μαγειρική, Mazola. Ο εκτελεστικός της διευθυντής, George Weston ο οποίος ανέλαβε αυτήν τη θέση τον Απρίλιο, επεκτείνει τα υπάρχοντα καταστήματα στην αλυσίδα και προσθέτει καταστήματα με ρούχα, προκειμένου να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς φθηνών ενδυμάτων της Βρετανίας, ύψους 4,4 δισ. λιρών. Το σήμα των καταστημάτων, θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στο επόμενο έτος.

«Αυτή, είναι μια μοναδική ευκαιρία να αγοράσει κανείς το πακέτο μεγάλων καταστημάτων», ανέφερε στη δήλωσή του ο Weston, συμπληρώνοντας: «Θα φέρει τα Primark σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις, όπου σήμερα δεν υπάρχουν».

Η Ρrimark, η οποία ελέγχει περισσότερο του 10% της αγοράς καταστημάτων πώλησης φθηνών ενδυμάτων στη Βρετανία, αύξησε τις πωλήσεις της ΑΒ Foods, κατά 12% στα 448 εκατ. λίρες, κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης. Η παραγωγός τροφίμων αύξησε τα συνολικά της κέρδη σε ποσοστό της τάξης του 16%, στα 181 εκατ. λίρες, αυξάνοντας τον αριθμό των καταστημάτων Primark, σε συνδυασμό με τη μείωση των τιμών πώλησης ενδυμάτων.

Οι μετοχές της AB Foods, σημείωναν άνοδο 13,5 πένες, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στις 840,5 πένες η μία, την περασμένη Παρασκευή. Πέρυσι, αυτές αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 37%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, να ανέρχεται σε 6,7 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα