Ανοδικά κινείται ο χρυσός, καθώς υποχωρεί το δολ. έναντι του ευρώ

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2005 13:34

ΑΝΟΔΟ, από τα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός, καθώς υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ, σημείωσε η τιμή του χρυσού, αυξάνοντας την ελκυστικότητα του μετάλλου για εναλλακτική επένδυση σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές και ομόλογα.

Ανοδικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου για πέμπτη ημέρα, καθώς εικάζεται, ότι σημερινή έκθεση θα δείξει αύξηση της παραγωγής στη Γαλλία, για πρώτο μήνα, σε σύνολο τεσσάρων μηνών. Ο χρυσός, κινήθηκε επίσης ανοδικά, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις την εβδομάδα που πέρασε στο Λονδίνο, τονώνοντας την εικόνα του, ως πιο ασφαλής επένδυση.

«Περιμένουμε ο χρυσός να συνεχίσει να διαπραγματεύεται σε ανάλογη του ευρώ πορεία, έναντι του δολαρίου», ανέφερε ο Gerard Burg, αναλυτής της αγοράς μετάλλων με την National Australia Bank Ltd., στη Μελβούρνη. Η τράπεζα, προβλέπει, ότι το δολάριο θα κινηθεί ανοδικά το υπόλοιπο του έτους.

Ο χρυσός, για άμεση παράδοση, αυξήθηκε 1,43 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 424,53 δολ. η ουγγιά, στη 1:40' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Στις 8 Ιουνίου, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στα 423,10 δολ. στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος, από τις 3 Ιουνίου.

Το δολάριο, διαπραγματεύθηκε στο 1,2001 έναντι του ευρώ, στις 3:29 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ, από 1,1967 δολ., που ήταν αργά στις 8 Ιουνίου. Ο χρυσός, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, υποχώρησε 3,5%, καθώς το δολάριο ισχυροποιήθηκε έναντι του ευρώ.

Στην Ινδία, τη μεγαλύτερη αγορά κατανάλωσης χρυσού, οι τιμές για τα συμβόλαια του Αυγούστου, αυξήθηκαν κατά 14 ρουπίες, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 6.099 ρουπίες ανά 10 γραμμάρια ή 18.968 ρουπίες (435 δολ.) η ουγγιά, στις 10:35' π.μ., στο Multi Commodity Exchange of India Ltd., στο Μουμπάϊ, καθώς η ρουπία ισχυροποιήθηκε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου. Ο χρυσός, έκλεισε στις 6.085 ρουπίες ανά 10 γραμμάρια, στις 9 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα