Infosys: 37% η αύξηση των κερδών το πρώτο τρίμηνο

Μετά την αύξηση των παραγγελιών από το εξωτερικό
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005 08:00

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 37%, καθώς η εταιρεία κέρδισε περισσότερες παραγγελίες από πελάτες της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όπως την Pfizer Inc. και την Alstom SA, εμφάνισε η Infosys Technologies Ltd., η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία λογισμικού της Ινδίας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 5,3 δισ. ρουπίες Ινδίας (121,8 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 19,08 ρουπίες ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 3,88 δισ. ρουπίες ή 14,29 ρουπίες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Κατά μέσον όρο 11 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι θα εμφανίσει κέρδη 5,4 δισ. ρουπίες. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 36%, φθάνοντας στα 20,7 δισ. ρουπίες.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής Nandan Nilekani, 50 ετών, προσπαθεί να επεκτείνει τις πωλήσεις της εταιρείας στην Ευρώπη και να περιορίσει την εξάρτηση της Infosys από την αγορά των ΗΠΑ. Ο ίδιος, αύξησε τους μισθούς για τους ντόπιους εργαζομένους το τρίμηνο, προκειμένου να περιορίσει τις αποχωρήσεις προς άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως η International Business Machines Corp., που προσλαμβάνει περισσότερους υπαλλήλους στην Ινδία.

Το πρώτο τρίμηνο, οι πωλήσεις αναμενόταν να σημειώσουν αύξηση 39%, φθάνοντας στα 21,1 δισ. ρουπίες, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Η Infosys προβλέπει κέρδη 19,30 ρουπίες ανά μετοχή, το τρίμηνο του έληξε στις 30 Ιουνίου.

Οι μετοχές της Infosys, οι οποίες έχουν σημειώσει φέτος άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 11%, σημείωναν χθες απώλειες 0,8%, φθάνοντας στις 2.315,45 ρουπίες, κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Μουμπάϊ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα