L'Oreal: 5,4% υψηλότερες πωλήσεις το β' τρίμηνο

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005 11:16

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 5,4%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο, οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας καλλυντικών στον κόσμο, L'Oreal SA, αποτέλεσμα της ανάπτυξής τους, στις ΗΠΑ και την Ανατολική Ευρώπη, σε συνδυασμό με την παύση της μείωσης των εσόδων της, στην Κεντρική Ευρώπη.

Οι πωλήσεις αναρριχήθηκαν στα 3,62 δισ. ευρώ (4,4 δισ. δολ.), το τρίμηνο μέχρι και τον Ιούνιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Πέντε οικονομικοί αναλυτές, εκτιμούσαν, ότι τα έσοδα της εταιρείας θα διαμορφωνόντουσαν στα 3,55 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της L'Oreal, έχουν υποχωρήσει περίπου 24% τα πέντε τελευταία χρόνια, καθώς ανησυχία επικρατεί για τις δαπάνες για καλλυντικά στην κύρια αγορά της, την ευρωπαϊκή, οι οποίες μειώνονται, τη στιγμή που ο ανταγωνισμός εντείνεται. Οι μετοχές της εταιρείας μέχρι στιγμής, φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 7,7%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 39,6 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση 5,1%, υψηλότερη της αύξησης του 4,1%, που είχαν σημειώσει το πρώτο τρίμηνο της χρήσης.

Το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 5,4%, φθάνοντας στα 7,16 δισ. ευρώ. Το Bloomberg, υπολόγισε τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, αφαιρώντας τα αποτελέσματα του πρώτου, που ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο, από τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα