Alstom: Μεγαλύτερες παραγγελίες, 10% υψηλότερες πωλήσεις

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005 11:32

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 10%, καθώς αυξήθηκαν οι παραγγελίες μετά τη διάσωσή της από την πτώχευση, πριν από δύο χρόνια, σημείωσαν οι πωλήσεις της δεύτερης σε μέγεθος κατασκευάστριας τραίνων στον κόσμο, Alstom SA.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 3,56 δισ. ευρώ (4,3 δισ. δολ. ΗΠΑ), το τρίμηνο μέχρι και τον Ιούνιο, από 3,23 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Οικονομικοί αναλυτές, προέβλεπαν, ότι οι πωλήσεις της θα ήταν 3,47 δισ. ευρώ.

Η αύξηση των εργασιών, βοηθούν στη βελτίωση της εικόνας της κρατικής εταιρείας που κατασκευάζει τα τραίνα υψηλής ταχύτητας TGV και Eurostar. Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Kron, 51 ετών, πούλησε περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και μειώνει το προσωπικό κατά 11.500 ανθρώπους, προκειμένου να μειώσει το κόστος λειτουργίας της.

«Οι πωλήσεις ανακάμπτουν από τα χαμηλότερα επίπεδα που έφθασαν στο πρώτο κομμάτι του περασμένου έτους, μετά την αύξηση των παραγγελιών», αναφέρει στη δήλωσή του o Kron.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν 1,2% το τρίμηνο, φθάνοντας στα 3,98 δισ. ευρώ. Οκτώ οικονομικοί αναλυτές, προέβλεπαν, ότι οι παραγγελίες θα έφθαναν τα 4 δισ. ευρώ. Οι ανεκτέλεστες παραγγελίες ανέρχονται σε 28 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Alstom που κατασκευάζει σταθμούς ηλεκτρικής ενεργείας, οι οποίες προμηθεύουν το 1/5 της ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως, έχουν σημειώσει άνοδο 57% φέτος, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα 14 μηνών, κλείνοντας στα 88 σεντς. Η τιμή τους είναι ωστόσο 97% χαμηλότερη από την πρώτη φορά που διατέθηκαν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τον Ιούνιο του 1998.

Η ετήσια έκθεση για τα αποτελέσματα της Alstom θα διανεμηθεί σήμερα στους επενδυτές κατά την ετήσια γενική τακτική συνέλευση των μετόχων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα