+12% της διεθνούς κίνησης στο «Ελ. Βενιζέλος»

Το α' εξάμηνο του 2005
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005 18:43

Αύξηση 7,5% σε σχέση με πέρυσι σημείωσε το α' εξάμηνο του 2005 η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2005, ο ΔΑΑ υποδέχθηκε συνολικά 6,6 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση α' εξαμήνου που έχει καταγραφεί στην Αθήνα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στην άνοδο συνετέλεσε κυρίως η ανάπτυξη της διεθνούς κίνησης κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2005 (+12%), ενώ η επιβατική κίνηση εσωτερικού σημείωσε μικρή αύξηση 0,5%.

Αναλύοντας την κίνηση ανά γεωγραφική περιοχή, μεγάλη ήταν η άνοδος των αγορών της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής/Κεντρικής Ευρώπης, οι οποίες παραμένουν οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές για την κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας (+22% και 21%, αντίστοιχα). Σε ό,τι αφορά τις υπερπόντιες αγορές, σημαντική είναι η αύξηση της αγοράς της Β. Αμερικής, η οποία έφθασε το 11%.

Τον Ιούνιο, οι πληρότητες στις πτήσεις του εξωτερικού έφθασαν το 78% κατά μέσο όρο (65% την ίδια περίοδο πέρυσι) και το 72% στις πτήσεις εσωτερικού (65% το 2004). Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 23 αεροπορικές εταιρείες οι πληρότητες ξεπέρασαν τον Ιούνιο το 80%, ενώ επτά εταιρείες κινήθηκαν πάνω από 90%.

Αύξηση και στις αφίξεις τουριστών

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ο αριθμός των διεθνών τουριστών που έφθασαν στην Αθήνα και συνέχισαν το ταξίδι τους προς άλλους προορισμούς της Ελλάδας, αυξήθηκε στο διάστημα αυτό κατά 36% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Αντίστοιχη είναι και η αύξηση (36%) που σημείωσαν οι επιβάτες, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Αθήνα με σκοπό τον τουρισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα