Το πρώτο μεγάλο έργο του Σχεδίου Ανασυγκρότησης Βαλκανίων

Εγκαίνια του κτηρίου των Κοινών Θεσμών στο Σαράγεβο από τον ΥΦΥΠΕΞ
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005 21:10
UPD:21:12

Το Κτήριο των Κοινών Θεσμών, με την νέα ονομασία του «Κτήριο Φιλίας Ελλάδος και Βοσνίας Ερζεγοβίνης», εγκαινίασε στο Σαράγεβο ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Αυτό που υπάρχει σήμερα είναι ο σκελετός ενός 20όροφου κτηρίου, απομεινάρι του πολέμου 1992-95, το οποίο μετά την ολοκλήρωσή του, σε ενάμιση χρόνο από σήμερα, θα στεγάσει το σύνολο των υπηρεσιών της Κεντρικής Κυβέρνησης της γειτονικής χώρας.

Το έργο αυτό αποτελεί το πρώτο μεγάλο έργο του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 13.497,073,53 ευρώ από το ΥΠΕΞ που αντιστοιχεί στο 80,4% του συνολικού κόστους κατασκευής του.

Στο περιθώριο των εγκαινίων, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συναντήθηκε με τον ένα από τους τρεις Προέδρους της Κεντρικής Κυβέρνησης καθώς και με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων και Εθνικό Συντονιστή ΕΣΟΑΒ, Zoran Tesanovic.

Συνάντηση είχε επίσης και με τον με τον Υπατο Εκπρόσωπο του ΟΗΕ Λόρδο Paddy Ashdown, ο οποίος ευχαρίστησε την Ελλάδα για το σημαντικό σταθεροποιητικό και αναπτυξιακό ρόλο που διαδραματίζει στα Δυτικά Βαλκάνια και συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την έναρξη των εργασιών στο κτήριο.

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε το εργοστάσιο της 3Ε που αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική και τη δεύτερη σημαντικότερη επένδυση στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα