Cnooc Ltd.: «Απειλή» για τις ΗΠΑ η προσφορά εξαγοράς της Unocal

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005 08:39

«ΑΠΕΙΛΗ» είναι η κίνηση της Κίνας, να κυριαρχήσει στις πηγές ενεργείας, προς όφελος της οικονομίας της και του στρατού της, με την προσφορά της Cnooc Ltd., ύψους 18,5 δισ. δολ. για την εξαγορά της Unocal Corp., σύμφωνα με τον Frank Gaffney, του Κέντρου Πολιτικής Ασφαλείας, προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ο Gaffney θα μιλήσει σήμερα, για αυτό, πριν από την τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυνας των ΗΠΑ, σημάδι της άρνησης που αντιμετωπίζει η Cnooc στο Κογκρέσο, καθώς προσπαθεί να πείσει το διοικητικό συμβούλιο της Unocal και τους μετόχους της εταιρείας, να απορρίψουν την προσφορά της Chevron Corp., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών των ΗΠΑ. Η Cnooc, ανήκει κατά 70% στην κρατική China National Offshore Oil Corp.

Οι μέτοχοι της Unocal, θα ψηφίσουν στις 10 Αυγούστου για την προσφορά σε μετρητά και μετοχές της Chevron αξίας 60,68 δολ. ανά μετοχή ή περίπου 16,5 εκατ. δολ. Το διοικητικό συμβούλιο της Unocal, συμφώνησε στη συγχώνευση με την Chevron στις 4 Απριλίου. Η προσφορά της Cnooc στις 22 Ιουνίου, ήταν τα 67 δολ. ανά μετοχή. Η Unocal έχει πει ότι η έγκριση για την εξαγορά της από την Chevron, υπάρχει και πως η προσφορά της Cnooc, εξετάζεται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα