Prudential Plc: Δέκατη άδεια για πώληση ασφαλειών στην Κίνα

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005 08:55

ΕΓΚΡΙΣΗ, για να ανοίξει δύο ακόμη γραφεία σε κινεζικές πόλεις, απέσπασε το παράρτημα των ασφαλειών ζωής, της δεύτερης σε μέγεθος ασφαλιστικής εταιρείας της Βρετανίας, Prudential Plc, καθώς επεκτείνεται στην αγορά ύψους 39 δισ. δολ., η οποία αναπτύσσεται κατά μέσον όρο με ρυθμό 30% ετησίως.

Η νέες άδειες για πώληση προϊόντων ασφάλειας ζωής, στις πόλεις Nanjing και Shenzhen, δίνουν τη δυνατότητα στην Prudential να έχει πρόσβαση σε ένα πληθυσμό 12 εκατ. ανθρώπων, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Η εταιρεία, έχει 10 άδειες στη χώρα συνολικά, οι οποίες της δίνουν πρόσβαση σε περισσότερες πόλεις από την αντίστοιχη της American International Group Inc. και άλλων ξένων ασφαλιστικών εταιρειών, στην πιο πολυπληθή χώρα στον κόσμο.

Οι ξένες ασφαλιστικές εταιρείες, επεκτείνονται στην Κίνα, όπου 1,3 δισ. άνθρωποι αυξάνουν το ενδιαφέρον τους στις εμπορικές ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς η κυβέρνηση μειώνει τα προνόμια κοινωνικής πρόνοιας και η οικονομική ανάπτυξη, ωθεί ακόμη υψηλότερα τη ζήτηση για προστασία και επενδυτικά προϊόντα.

Η Standard & Poor's προβλέπει, ότι, οι ξένες ασφαλιστικές εταιρείες, που βρίσκονται σήμερα υπό περιορισμό για το τι μπορούν να πουλήσουν και πού, θα ελέγχουν το 20% της αγοράς ασφαλειών ζωής της Κίνας μέσα σε πέντε χρόνια, από το 2,6% που ήλεγχαν το 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα