Marks & Spencer: Μείωση των πωλήσεων για έβδομο τρίμηνο

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005 10:17

ΜΕΙΩΣΗ, για έβδομο τρίμηνο, καθώς υποχωρεί η κατανάλωση, σημείωσαν οι πωλήσεις των καταστημάτων, που λειτουργούν ένα ή και περισσότερα χρόνια, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Marks & Spencer Group Plc, εμποδίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει ο εκτελεστικός της διευθυντής, Stuart Rose, να αναζωογονήσει τις εργασίες.

Οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν 5,4% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις της εταιρείας θα υποχωρούσαν κατά 4,5%. Οι πωλήσεις ενδυμάτων και επίπλων για το σπίτι, μειώθηκαν 11% σε αυτήν τη βάση, ενώ οι πωλήσεις των τροφίμων στα καταστήματα αυξήθηκαν 0,7%.

Το τρίμηνο, τα συνολικά έσοδα της Marks & Spencer μειώθηκαν 3,1% εξ αιτίας της μείωσης πώλησης των επίπλων για κατοικίες. Οι πωλήσεις των τροφίμων αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 5%, καθώς η εταιρεία άρχισε νέα διαφημιστική καμπάνια.

Την τελευταία χρήση, η εταιρεία μείωσε κατά μέσον όρο τις τιμές πώλησης των προϊόντων της σε ποσοστό 5% και προσπαθεί να επεκτείνει τα νέα της καταστήματα σε 21 φέτος, μετά την αρχική λειτουργία τεσσάρων, στα συνολικά 375 καταστήματά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα