Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005 10:54

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής ενεργείας, όπως της BP Plc και της Total SA, μετά την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου πάνω από τα 61 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη.

Οι μετοχές της Vodafone Group Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, κινήθηκαν ανοδικά, καθώς η Goldman, Sachs & Co., συμβούλεψε τους πελάτες της, να αγοράσουν τις μετοχές της.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 279,80 μονάδες, στις 8:12' π.μ., στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50, σημείωνε άνοδο 0,4% και ο Euro Stoxx 50, κέρδιζε 0,3%.

«Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, ενδέχεται να βοηθήσει τις μετοχές των εταιρειών ενεργείας να κερδίσουν κάποιο από το χαμένο έδαφος κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις», ανέφερε ο Francisco Salvador, επικεφαλής του τμήματος μετοχών της Venture Finanzas SA, στη Μαδρίτη.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν αύξηση, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς η τροπική καταιγίδα Emily, οδεύει προς τον Κόλπο του Μεξικό, ενώ η παραγωγή στην περιοχή μειώθηκε κατά το πέρασμα του τυφώνα Dennis. Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου, αυξήθηκε κατά 0,7%, φθάνοντας στα 61,05 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές - μετά τη συνεδρίαση - συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, μετά την αναρρίχησή του σε ποσοστό της τάξης του 2,9%, χθες.

Οι μετοχές της BP, της δεύτερης μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας πετρελαιοειδών στον κόσμο, σημείωναν άνοδο 1,1%, φθάνοντας στις 626 πένες η μία, ανακάμπτοντας από τις απώλειες του 3,4% κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. Οι μετοχές της Total, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Γαλλίας, κέρδιζαν 0,7%, φθάνοντας στα 204,9 ευρώ η μία, μετά την υποχώρησή τους κατά 1,5% από τις 8 Ιουλίου.

Ο Stoxx 600 Oil and Gas Index αναρριχήθηκε κατά 0,9% και σημείωνε τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των 18 λοιπών κλάδων, του κυρίου δείκτη. Σημειώνεται, ότι ο Stoxx 600 Oil and Gas, είχε τις χειρότερες επιδόσεις τις πέντε τελευταίες ημέρες, υποχωρώντας σε ποσοστό 1,5%.

Οι μετοχές της Vodafone, σημείωναν άνοδο 0,9%, φθάνοντας στις 143,75 πένες η μία. Η Goldman, στην εισήγησή της προς τους επενδυτές, είπε ότι οι μετοχές της Vodafone είναι «reasonably valued», από την προηγούμενη εισήγησή της, στο «in-line».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα