ΣΕΒ: Σε νέα υφεσιακή φάση η οικονομία

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 13:37
UPD:13:40
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Για «τεράστια αβεβαιότητα στην οικονομία» κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επανάληψης του «εφιαλτικού πρώτου εξαμήνου του 2015».

Απευθύνοντας έκκληση για την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο ΣΕΒ, στο εβδομαδιαίο οικονομικό του δελτίο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα χρηματοδοτικά περιθώρια, εν όψει και της κορύφωσης των αναγκών εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό - τονίζει ο ΣΕΒ - θεωρείται πλέον βέβαιο ότι η οικονομία εισέρχεται σε μία νέα υφεσιακή φάση, με ένα μίγμα πολιτικής που στηρίζεται σε υπερβολική επιβάρυνση των συνεπών φορολογουμένων στην τρέχουσα περίοδο, έτσι ώστε η αναγκαία, αν και μη ορθολογικά σχεδιασμένη, περικοπή των συνταξιοδοτικών δαπανών να διολισθήσει προς το μέλλον.

Όπως προειδοποιεί, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα άμεσης επανεκκίνησης της οικονομίας και περιστολής της φοροδιαφυγής, το μίγμα αυτό των μέτρων είναι αδιέξοδο και απειλεί με περαιτέρω φτωχοποίηση την κοινωνία.

«Η επιμονή της κυβέρνησης στην αύξηση φόρων αντί της περιστολής δαπανών και ο υφεσιακός αντίκτυπος που θα έχουν στην οικονομία, οδηγεί μυωπικά την Τρόικα να εμμένει στη λήψη επιπλέον εφεδρικών μέτρων που, δυστυχώς, ενισχύουν περαιτέρω το υφεσιακό κύμα και θα δώσουν τη χαριστική βολή στην οικονομία» προσθέτει ο Σύνδεσμος.

Χωρίς την άμεση αλλαγή πλεύσης προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και ανάκαμψης των ιδιωτικών επενδύσεων - καταλήγει - η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής είναι προδιαγεγραμμένη, και η καθήλωση της ελληνικής οικονομίας στη στασιμότητα απολύτως προβλέψιμη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα