Θεσμοί: Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 13:16
UPD:13:46
SOOC/Menelaos Myrillas

«Σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, οι οποίοι αποχωρούν από την Αθήνα, λόγω των εορτών του Πάσχα.

«Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο επί του πακέτου πολιτικής, το οποίο προλειαίνει το έδαφος για την έναρξη των συζητήσεων σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές και τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης για την οριστικοποίηση και των τελευταίων στοιχείων του συνολικού πακέτου, με στόχο την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης» καταλήγουν οι θεσμοί.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ έκανε λόγο για νομικά προβλήματα στον μηχανισμό εφαρμογής των έκτακτων προληπτικών μέτρων. «Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία σειρά πρόσθετων μέτρων, τα οποία θα αποτελούν ένα είδος εγγύησης» τόνισε και παραδέχθηκε ότι «νομικά, φαίνεται ότι το ζήτημα είναι λίγο περίπλοκο».

Επανέλαβε τέλος, ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας και εκτίμησε ότι αυτή θα επέλθει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα