Σάνυο Ελλάς: Μεταφορά του συνόλου των μετοχών θυγατρικών της

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005 13:08

ΤΗΝ υπογραφή σύμβασης, για τη μεταφορά του συνόλου των μετοχών των θυγατρικών εταιρειών Arcadia Digital A.E. και Αrcadia Master A.E., στην εταιρεία Arcadia Media Inc, με έδρα το Delaware των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Σάνυο Ελλάς Συμμετοχική ΑΕΒΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία Arcadia Media Inc., που ιδρύθηκε από τους ίδιους μετόχους των εταιρειών Arcadia Digital A.E. και Arcadia Master A.E. και με τα ίδια ποσοστά συμμετοχής. Επομένως, η Σάνυο μετέχει με ποσοστό 70% στην Arcadia Media Inc., με το ίδιο δηλαδή ποσοστό με το οποίο μετέχει στις ανωτέρω ελληνικές θυγατρικές της εταιρείες.

Η ανωτέρω σύμβαση αποτελεί το πρώτο στάδιο μιας σειράς συναλλαγών με τις οποίες σκοπείται η χρηματοδότηση των εταιρειών Arcadia Digital A.E. και Arcadia Master A.E., μέσω διάθεσης μετοχών της Arcadia Media Inc. σε θεσμικούς επενδυτές στις ΗΠΑ με ιδιωτική τοποθέτηση. Από την ανωτέρω ιδιωτική τοποθέτηση αναμένονται έσοδα ελαχίστου ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

H είσοδος των θεσμικών επενδυτών στο κεφάλαιο της Arcadia Media Inc. θα ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με την απόκτηση του 100% των εταιρειών Arcadia Digital A.E. και Arcadia Master A.E. και τη συγχώνευση της Arcadia Media Inc. με μία εταιρεία με έδρα στις ΗΠΑ, η οποία έχει διαθέσει τίτλους της στο κοινό μέσω του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου.

Τα ανωτέρω εντάσσονται στο στρατηγικό σχέδιο των εταιρειών Arcadia Digital A.E. και Arcadia Master A.E., τελικοί στόχοι του οποίου είναι η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και η περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα