Novartis: 9,2% υψηλότερα κέρδη το β' τρίμηνο

Μετά την αύξηση της πώλησης φαρμάκων για την καρδιά και τον καρκίνο
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2005 08:47

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 9,2%, καθώς οι πωλήσεις σκευασμάτων της για την καρδιά και τον καρκίνο, αυξήθηκαν, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ελβετίας, Novartis AG.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,65 δισ. δολ. ή 70 σεντς ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο, από 1,51 δισ. δολ. ή 63 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα αποτελέσματα, διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των 12 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν, ότι αυτά θα ανέλθουν σε 1,57 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις της Novartis, σημείωσαν αύξηση 12%, φθάνοντας στα 7,8 δισ. δολ., σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Το πρώτο εξάμηνο του έτους, όλο το φάσμα των φαρμάκων μας, απέφερε καλά αποτελέσματα», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Daniel Vasella, συμπληρώνοντας: «Συνολικά, είμαστε σε πορεία επίτευξης των στόχων που έχουμε θέσει για το 2005».

Η εταιρεία επανέλαβε ότι περιμένει αύξηση των πωλήσεων σε υψηλό μονοψήφιο αριθμό, στα τοπικά νομίσματα, καθώς λειτουργικά και καθαρά κέρδη σε επίπεδα «ρεκόρ».

Οι μετοχές της Novartis, έκλεισαν κατά 10 σεντίμ υψηλότερα, φθάνοντας στα 61,05 ελβετικά φράγκα η μία, χθες, στη Ζυρίχη. Συνολικά φέτος έχουν αυξήσει την αξία τους 6,5%, περίοδος κατά την οποία ο δείκτης Bloomberg Europe Pharmaceutical Index, κέρδισε ποσοστό 13%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα