Ντέισελμπλουμ: Δεν πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 06:58
UPD:06:58
EPA/BART MAAT

«Πρόκειται, λοιπόν, για έναν τύπο επιπλέον πακέτου εξασφάλισης, και θεωρώ ότι πρέπει απλώς να εργαστούμε στο πώς αυτός ο μηχανισμός θα μοιάζει» πρόσθεσε ο κ. Ντέισελμπλουμ.

Τις αναφορές περί «τέταρτου μνημονίου» διέψευσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά από τη συνεδρίαση του ECOFIN, το απόγευμα της Παρασκευής.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου των Financial Times και μιλώντας για το «προληπτικό πακέτο μέτρων», ο κ. Ντέισελμπλουμ επεσήμανε ότι δεν ισχύουν τα περί τέταρτου μνημονίου, κάνοντας λόγο για ένα «επιπλέον πακέτο ασφαλείας».

Τόνισε επίσης ότι, βάσει των στοιχείων της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ αποτίμησε θετικά το 95% των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

«Πρόκειται, λοιπόν, για έναν τύπο επιπλέον πακέτου εξασφάλισης, και θεωρώ ότι πρέπει απλώς να εργαστούμε στο πώς αυτός ο μηχανισμός θα μοιάζει» πρόσθεσε ο κ. Ντέισελμπλουμ, για να παραδεχθεί εν συνεχεία ότι υπάρχουν νομικοί περιορισμοί, τους οποίους, όπως είπε, δεν επιθυμούν να υπερβούν οι θεσμοί.  

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το πέρας του Eurogroup, σημείωσε ότι «η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει υπό αίρεση μέτρα». «Δεν μπορείς να νομοθετήσεις για κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί, υποθετικά, στο μέλλον» τόνισε.

Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι «είμαστε σε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους για να βρεθεί ο μηχανισμός δέσμευσης ώστε να βελτιωθεί η αξιοπιστία για τους Ευρωπαίους πιστωτές και τους διεθνείς επενδυτές» και εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλές ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει αυτό.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα