Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα το Eurogroup

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 09:44
UPD:14:21
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Σήμερα δεν αναμένεται καμία συμφωνία για την Ελλάδα, εκτίμησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Άμστερνταμ.

«Στη συνεδρίαση θα ενημερωθούμε για το ζήτημα της Ελλάδας, αλλά παρ’ ότι ακούω θετικά νέα από την Αθήνα, δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία» δήλωσε ενδεικτικά.

Αναφερόμενος στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να είμαστε σκληροί με τους Έλληνες, καθώς τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα»

Ερωτηθείς σχετικά με το ελληνικό χρέος, διαμήνυσε ότι τα πιθανά μέτρα ελάφρυνσής του θα εξεταστούν αφότου η Ελλάδα επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Εκ μέρους του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι «υπάρχει κάποια πρόοδος, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερη». «Το ελληνικό πρόγραμμα, για εμάς, βασίζεται σε δύο παράγοντες, στις μεταρρυθμίσεις, όπου υπάρχει πρόοδος, και στη βιωσιμότητα του χρέους, όπου προς το παρόν δεν έχουν ξεκινήσει οι σχετικές συζητήσεις» εξήγησε, αναλυτικά.  

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε ότι έχει υπάρξει πρόοδος στην Ελλάδα και ότι «δεν είναι απαισιόδοξος για μία έγκαιρη συμφωνία». 

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, επιβεβαίωσε ότι Αθήνα και θεσμοί έχουν σημειώσει «μεγάλη πρόοδο» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

«Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι και πιθανή και αναγκαία, καθώς συνάδει με την κοινή πολιτική θέληση» κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα