General Electric: Εγκρίθηκε η προσφορά της για την Cosmos Bank

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2005 08:15

ΤΗΝ έγκριση των αρμοδίων αρχών, απέσπασε η General Electric, για την απόκτηση πλέον του 33% της Cosmos Bank, επιτρέποντας για πρώτη φορά σε ξένο οργανισμό, να αγοράσει μερίδιο ελέγχου, σε τράπεζα της Ταϊβάν.

Η General Electric, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, σχεδιάζει να αγοράσει το μερίδιο στην Cosmos Bank, μέσω της θυγατρικής της GE Capital Taiwan Holdings Inc., σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιτροπής Εμπορίου της Ταϊβάν, αργά χθες, στο Web site της. Η Επιτροπή, είπε, ότι η αμερικανική εταιρεία μπορεί να πάρει έως το ήμισυ των θέσεων στο διοικητικό συμβούλιο της Cosmos.

Η Ταϊβάν, προσφέρει κίνητρα στις περίπου 50 τράπεζες και τις 14 εταιρείες επενδύσεων της νήσου, να συγχωνευθούν, σε μία προσπάθεια να τις βοηθήσει να ανταγωνιστούν τις ξένες, συμπεριλαμβανομένης της Citigroup Inc. και της HSBC Holdings Plc. Η Cosmos, με έδρα την Ταϊπέι και χρηματιστηριακή αξία 27,9 δισ. δολ. Ταϊβάν (873 εκατ. δολ. ΗΠΑ), εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο, ζημίες 638 εκατ. δολ. Ταϊβάν.

Η Cosmos, με 62 υποκαταστήματα στη νήσο των 23 εκατ. κατοίκων, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τη δική της έγκριση για την εξαγορά. Ο αντιπρόεδρος της τράπεζας, Shih Kung-liang, δεν βρέθηκε για να σχολιάσει το θέμα.

Οι μετοχές της Cosmos, σημείωναν άνοδο 6,8%, ή 1,05 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία κατά την τελευταία διαπραγμάτευσή τους, ποσοστό 5,5%, φθάνοντας στα 16,25 δολ. Ταϊβάν η μία, στις 11:53 π.μ., στην Ταϊπέι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα