Προς εβδομαδιαία άνοδο το ευρώ έναντι του δολαρίου

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2005 08:48

ΠΡΟΣ την πρώτη εβδομαδιαία του άνοδο, σε σύνολο τεσσάρων εβδομάδων, οδεύει το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά την ελάττωση των εικασιών, ότι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), θα μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Το ευρώ, ισχυροποιήθηκε 2%, από τα χαμηλότερα επίπεδα 13 μηνών του 1,1868 δολ. στις 5 Ιουλίου. Τουλάχιστον εννέα μέλη της ΕΚΤ, είπαν τις τελευταίες 10 ημέρες, ότι τα επιτόκια βρίσκονται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, για να αναζωογονήσουν την ζήτηση, αποκρούοντας την κριτική από πολιτικούς, ότι η τράπεζα, θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να τονώσει την ανάπτυξη. Το μέλος της ΕΚΤ, Omar Issing, σε ομιλία του, αργά στις 13 Ιουλίου, ανέφερε, ότι η προοπτική ανόδου του πληθωρισμού, υποχώρησε.

«Η ΕΚΤ, δεν θα μειώσει τα επιτόκια», ανέφερε ο Stephen Koukoulas, στρατηγικός αναλυτής στο Σύδνεϋ, της TD Securities Ltd., συμπληρώνοντας: «Αυτό θα δώσει κάποια στήριξη στο ευρώ, το οποίο ενδέχεται να αναρριχηθεί στο 1,25 έναντι του δολαρίου, το επόμενο δίμηνο».

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ήταν στο 1,2105 έναντι του δολαρίου στη 1:35' μ.μ. στο Τόκυο, από 1,2084 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν, διαπραγματεύθηκε στα 135,63 από τα 135,73 γιέν. Για την εβδομάδα, το ευρώ, βρίσκεται 1,2% υψηλότερα έναντι του δολαρίου και είχε τις καλύτερες επιδόσεις, σε χρονικό διάστημα πέντε εβδομάδων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα