Χωρίς έγκριση Βρυξελλών μικρής εμβέλειας κρατικές ενισχύσεις

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2005 17:50

Απλοποιούνται οι διαδικασίες που απαιτούνται, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία για την έγκριση παροχής κρατικών ενισχύσεων σε δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες, καθώς και σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οπως ανακοίνωσε η αρμόδια Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό Νέλι Κρος, μια σειρά από κρατικές ενισχύσεις δεν θα χρειάζεται πλέον να κοινοποιούνται στις Βρυξέλλες, αφού κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις η παροχή τους θα θεωρείται εκ των προτέρων συμβατή προς την κοινοτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για κάθε ετήσια ενίσχυση μικρότερη των 30 εκατ. ευρώ η οποία δίδεται σε δημόσιες επιχειρήσεις ή οργανισμούς ή οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ. Εξάλλου ανάλογες διευκολύνσεις θα προβλέπονται στο εξής και για τις κρατικές ενισχύσεις που αφορούν μια σειρά από δημόσιες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας όπως πχ. η υγεία, οι εργατικές κατοικίες αλλά και οι δημόσιες μεταφορές.

Αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς αυτές οι διευκολύνσεις θα αφορούν και τις υποδομές στα αεροδρόμια και στα λιμάνια των νησιών.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα