Whirlpool: 1,35 δισ. δολ. για την Maytag

Yπερβαίνοντας τις άλλες δύο προσφορές για την εξαγορά της
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2005 07:30

ΠΟΣΟΝ 1,35 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές, προσφέρει για την Maytag Corp., υπερβαίνοντας τις προσφορές δύο άλλων ομίλων, για την εξαγορά της τρίτης σε μέγεθος κατασκευάστριας ηλεκτρικών οικιακών συσκευών των ΗΠΑ, η Whirlpool Corp., η μεγαλύτερη του κλάδου στις ΗΠΑ.

Η Whirlpool, θα καταβάλλει 17 δολ. ανά μετοχή και θα απορροφήσει χρέος 969 εκατ. δολ., σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η προσφορά της, υπερβαίνει την αντίστοιχη των 16 δολ. ανά μετοχή της κινεζικής Haier Group και των 14 δολ. ανά μετοχή, μιας κοινοπραξίας της οποίας ηγείται η φίρμα επενδύσεων Ripplewood Holdings LLC.

Οι μέτοχοι της Maytag, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ψηφίσουν για την προσφορά της Ripplewood, στις 19 Αυγούστου. Η Haier Group και άλλες δύο χρηματιστηριακές φίρμες, εξετάζουν λεπτομερώς την Maytag, πριν κάνουν την επίσημη προσφορά τους. Η εταιρεία, εκτιμάται να ολοκληρώσει τους ελέγχους της μέχρι τις 22 Ιουλίου, σύμφωνα με έγγραφο της Maytag στις 15 του μηνός.

Η Whirlpool, είπε, ότι θα αποφασίσει εάν θα κάνει σίγουρα μια προσφορά στις 9 Αυγούστου, μετά την ολοκλήρωση των δικών της ελέγχων. Η Laura Champine, αναλύτρια της Morgan Keegan Inc., είπε, ότι η εξαγορά, εξηγείται από στρατηγικής πλευράς.

«Αυτό που αναρωτιέμαι, είναι εάν ο συνδυασμός των δύο αμερικανικών εταιρειών θα έχει να κάνει με θέματα αντιτράστ», ανέφερε σε τηλεφωνική της συνέντευξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα