Tele2: 1,34 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Versatel

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2005 10:22

ΠΡΟΣΦΟΡΑ, για την εξαγορά της Versatel Telecom International NV, αντί του ποσού του 1,34 δισ. ευρώ (1,6 δισ. δολ. ΗΠΑ), προκειμένου να επεκταθεί στην Ευρώπη, έκανε η Τele2 AB, η οποία παρέχει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας στις περισσότερες χώρες, από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών, της Ευρώπης.

Η Tele2, προσφέρει 2,20 ευρώ σε μετρητά για κάθε μία μετοχή της Versatel, 14% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματός της στα 1,93 ευρώ η μία, στις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών τηλεπικοινωνιών. Η Tele2, που εδρεύει στη Στοκχόλμη, προσφέρθηκε επίσης να αγοράσει όλα τα μετατρέψιμα ομόλογα της Versatel.

«Ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων μας και εκείνων της Versatel στην περιοχή της Benelux (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες τιμές, κάνοντας συγχρόνως και προσφορές», αναφέρει σε δήλωσή του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Tele2, Lars-Johan Jarnheimer.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Σκανδιναβίας, επεκτείνονται μέσω συγχωνεύσεων, καθώς η αγορά στις χώρες τους, παραμένει στάσιμη και αφήνει ελάχιστα περιθώρια ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τον έντονο ανταγωνισμό, που βλάπτει τις τιμές. Η Tele2, αγόρασε τον Φεβρουάριο το σκέλος της Tiscali SpA στη Δανία, προκειμένου να προσθέσει χρήστες του Internet στη λίστα των συνδρομητών της, μετά την εξαγορά της Votec Mobile στη νότια Ρωσία τον Δεκέμβριο και της Alpha Telecom στη Βρετανία, τον Φεβρουάριο του 2004.

Η Apax Partners Worldwide LLP σχεδιάζει να αγοράσει το γερμανικό σκέλος της Versatel της δεύτερης μεγαλύτερης παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της Ολλανδίας, αντί του ποσού των 565 εκατ. ευρώ, από τη στιγμή που η προσφορά της Tele2, θα ολοκληρωθεί.

Το διοικητικό συμβούλιο της Tele2, εισηγήθηκε στους μετόχους να αποδεχθούν την προσφορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η χρηματιστηριακή αξία της Versatel στις 15 Ιουλίου, ανήρχετο σε 1 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα