Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές χαλυβουργίες

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2005 10:52

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των ευρωπαϊκών χαλυβουργιών, συμπεριλαμβανομένης της Arcelor SA και της Corus Group Plc, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της Morgan Stanley για τον κλάδο.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Royal Philips Electronics NV, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τηλεοράσεων της Ευρώπης, μετά την ανακοίνωσή της, ότι παραμένει «επιφυλακτική», για την προοπτική των εργασιών του κλάδου.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index, υποχωρούσε λιγότερο από 0,1%, φθάνοντας στις 281,02 μονάδες, στις 8:27 π.μ., στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50, επίσης κινήθηκε πτωτικά, λιγότερο του 0,1% και ο Euro Stoxx 50, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση. Δεκατρείς από τους 18 κλάδους που απαρτίζουν τον Stoxx 600, σημείωναν απώλειες.

Οι μετοχές της Arcelor, της μεγαλύτερης χαλυβουργίας στον κόσμο, σημείωνε άνοδο 1%, φθάνοντας στα 16,77 ευρώ η μία. Οι μετοχές της Corus, της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Βρετανίας, κέρδιζαν 0,5%, φθάνοντας στις 46,75 πένες η μία. Η Morgan Stanley, αναθεώρησε προς τα πάνω την εικόνα των ευρωπαϊκών χαλυβουργιών, στο «in-line» από το «cautious».

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Philips, σε ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στα 22,17 ευρώ η μία. Η εταιρεία, ανακοίνωσε επίσης, ότι δεν περιμένει ανάκαμψη του κλάδου των ημιαγωγών, σύντομα. http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/18/1072196.htm .

Οι μετοχές της Infineon Technologies AG, υποχωρούσαν 1%, φθάνοντας στα 8,33 ευρώ η μία. Ο Αndreas von Zitzewitz, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, συμφώνησε να αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής του τμήματος memory chip της εταιρείας, το μεγαλύτερο τμήμα της, καθώς κατηγορείται για πληρωμές, που σχετίζονται με τις χορηγίες αθηλτικών εκδηλώσεων.

Στις 15 Ιουλίου, η Αστυνομία, ερεύνησε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μόναχο, καθώς και έγγραφα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Infineon, Guenter Gaugler, σε χθεσινή του δήλωση. Η Infineon τελεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της στις 16 Ιουλίου, όταν ανακοινώθηκε η παραίτηση του von Zitzewitz.

Απώλειες 0,4%, σημείωναν οι μετοχές της Siemens AG, φθάνοντας στα 63,62 ευρώ η μία. Η μεγαλύτερη εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπης, ανακοίνωσε, ότι ενδέχεται να αναστείλει της διαπραγματεύσεις για την εξαγορά μιας νοτιο-κορεατικής εταιρείας παραγωγής υλικών ήχου, μετά από το αίτημα προς τη γερμανική εταιρεία, να αυξήσει την προσφορά.

Οι μετοχές της Cap Gemini SA, υποχωρούσαν 1,1%, φθάνοντας στα 28,07 ευρώ η μία.

Ανοδο 0,3%, στις 406 πένες η μία, σημείωναν οι μετοχές της Reuters Group Plc. Η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία παροχής οικονομικών πληροφοριών στον κόσμο, ενδέχεται να ανακοινώσει την αγορά ιδίων μετοχών ύψους 1 δισ. λιρών Αγγλίας (1,75 δισ. δολ. ΗΠΑ), μειώνοντας παράλληλα το προσωπικό της, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της, μέσω του οποίου θα εξοικονομήσει 120 εκατ. λίρες ετησίως, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην εφημερίδα Mail της Κυριακής, χωρίς να αναφέρεται στις πηγές της.

Στις ΗΠΑ, ο S&P 500 και ο Dow Jones Industrial Average, σημείωσαν άνοδο 0,1% στις 15 Ιουλίου, μετά τις κυβερνητικές εκθέσεις που κατέδειξαν ανάπτυξη, χωρίς την αύξηση του πληθωρισμού. Ολα τα κέρδη προήλθαν μετά το τέλος της συνεδρίασης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την Παρασκευή.

Στην Ασία, ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, εκτός Ιαπωνίας, σημείωσε άνοδο 0,2%. Κλειστό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο στο Τόκυο, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα