Danone: Στα ύψη οι μετοχές της, καθώς εικάζεται εξαγορά της από την PepsiCo

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2005 12:33

ΣΤΑ ύψη αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Groupe Danone, της μεγαλύτερης παρασκευάστριας γιαουρτιού στον κόσμο και σε ποσοστό 14%, καθώς εικάζεται, ότι η PepsiCo Inc., ενδέχεται να κάνει προσφορά για την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας.

Η μετοχή αυξήθηκε κατά 11,05 ευρώ, φθάνοντας στα 90,55 ευρώ η μία στο Παρίσι. Αυτή, ήταν η υψηλότερη παρά ποτέ τιμή στην οποία αναρριχήθηκε η μετοχή της Danone, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, όπως επίσης και η ποσοστιαία αύξηση από τον Οκτώβριο του 1989, μήνα κατά τον οποίο το Bloomberg άρχισε να συγκεντρώνει στοιχεία. Στις 10:12' π.μ. τοπική ώρα, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματευόταν στα 87,80 ευρώ η μία. Οι επενδυτές, αγόρασαν και πούλησαν 3,07 εκατ. μετοχές, περισσότερες από τον ημερήσιο μέσον όρο των έξι μηνών.

Η PepsiCo, σκεφτόταν να κάνει μία προσφορά εξαγοράς ύψους 30 δισ. ευρώ (36 δισ. δολ. ΗΠΑ), σύμφωνα με δημοσίευμα στο περιοδικό Challenges στις 6 Ιουλίου. Η αμερικανική εταιρεία, αρνήθηκε τον ισχυρισμό του περιοδικού ότι έχει δημιουργήσει μερίδιο 3% στην εταιρεία. Τα στελέχη της, δεν έκαναν κανένα σχόλιο εάν ενδιαφέρονται ή όχι να κάνουν κάποια προσφορά εξαγοράς της γαλλικής Danone.

Mία εξαγορά της Danone από ξένη εταιρεία θα ήταν «σκάνδαλο», έγραψε σήμερα η γαλλική εφημερίδα «Les Echos», επικαλούμενη τον Γάλλο νομοθέτη Patrick Ollier.

Η εκπρόσωπος της Danone, Stephanie Rismont-Wargnier, δεν απάντησε αμέσως στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε από το Bloomberg News, για να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα