Στα υψηλότερα 14 εβδομάδων έκλεισε ο Nikkei στο Τόκυο

Μετά την αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2005 09:36

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 0,21% και στα υψηλότερα επίπεδα 14 εβδομάδων, έκλεισε ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκυο, καθώς τα πολύ καλά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, οδήγησαν στην αγορά μετοχών εταιρειών, όπως της Nippon Steel Corp. και της Hoya Corp., μετά από την ανακοίνωση κερδών, υψηλότερων των οικονομικών προβλέψεων.

Οι μετοχές της παραγωγού οπτικών γυαλιών Hoya, σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη του 7%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το τρίμηνο, το απόγευμα, τα οποία υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του σπλιτ των μετοχών της 4 προς 1.

Ο δείκτης Nikkei, σημείωσε άνοδο για δεύτερη συνεδρίαση για να κλείσει 24,51 μονάδες υψηλότερα, στις 11.789,35 μονάδες και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Απριλίου. Ο δείκτης Topix, σημείωσε άνοδο 0,4%, για να κλείσει στις 1.196,33 μονάδες.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της Nissan Motor Co. και της Honda Motor Co., κινήθηκαν ανοδικά, μετά την υποχώρηση του γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, αυξάνοντας έτσι την αξία των πωλήσεών τους στο εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα